bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Västmanland

Foto:Elisabet Larsson

Föreläsningskväll mentaltest hund

Varför gör man ett mentaltest och hur använder man sig av resultatet?

2016-07-10


Mentaltest kan ses som ett instrument för att undvika problem eller bättre förstå varför hunden inte presterar som du tänkt dig. Det kan också vara ett verktyg av flera för att lösa hundproblem.

Varför inte göra ett mentaltest för att kontrollera hundens mentala status innan du går vidare i hundens utbildning eller jagar in den.  Är den lämplig för tänkt arbete?  Eller ska jag ge hunden en annan karriär?

Hur kan kännedom om hundens individuella egenskaper göra att du förbättrar resultatet av den utbildning du lägger på hunden? Hur kan den förbättra jakten?

Har du fått problem på vägen?  Varför inte ta reda på hunden mentala egenskaper först innan du försöker lösa det.

Mentaltest kan vara ett steg på vägen. Tänker du mentaltesta din hund så är denna föreläsning nästan ett måste. Är du bara nyfiken för att i framtiden kanske testa, så är kvällen att rekommendera.

Föredragshållare är två välkända mentaltestare från Barbro Börjessongruppen, Malin Kyllesjö och Annica Olsson.  Dessa två kommer att hålla två efterföljande mentaltestdagar den 19 och 20 augusti. Se separat annons angående dessa dagar. Även publik är välkommen under testdagarna.

Plats: Studiefrämjandets lokal i Västerås

Tid: 18 augusti kl. 19.00

Kostnad : 50 kr / deltagare

Anmälan görs till jakthund.vastmanland@gmail.com

 

Logga studiefrämjandet

Tillbaka till överblick