bakgrund

Allt du behöver veta om viltkött

Sotat viltkött med asiatisk sallad. Ett av alla viltrecept.

Se alla viltrecept - klicka här!


Grilla vildsvin

Lägg vildsvinet på grillen och servera med goda tillbehör i sommar. Om du lagar köttet nästan färdigt i förväg, behöver du bara ge det fin yta på grillen. Receptmakare:Dollan von Essen




Koka buljong på benen

På jaktmässan Stockholm Game Fair 10 april styckade Pontus Eriksson från Öster Malma en dovhjort på scenen. "Kasta inte benen", sa Pontus och berättade hur man gör en god buljong. Lägg alla rörben som har märg i sig på en skärbräda och banka med hammare så att benet knäcks och märgen kommer fram. Rosta benen på en plåt i ugnen, 225°C tills de fått färg. Lägg sedan de rostade benen i en gryta tillsammans med grönsaker och kryddor; till exempel morot, selleri, lök, lagerblad och pepparkorn. Häll i vatten och låt sedan småkoka länge gärna ett dygn. Sila sedan fonden och koka ner den ytterligare så att du får en koncentrerad buljong. Häll till slut i istärningspåsar så  att du kan du ta fram och trycka ut en viltbuljongtärning när du behöver!



Bävergäll på menyn på stjärnkrog

Naturens råvaror skapar kreativa rätter på hög nivå.
På stjärnkrogen Gastrologik i Stockholm serverades nyligen bävergäll.
Gällen har tillsammans med vodka inneslutits i någon slags vit bulle och lagts på en tallrik full med natur.
Smaken? Lite starkt…. Men man äter ju med ögonen också – så låt oss säga att det smakar spännande.
Bäver jagas till mitten av maj.