Svenska Jägareförbundet Jakt- och viltvårdsuppdraget

Meny

Jakt- och viltvårdsuppdraget

Första världskriget satte djupa spår även på älgstammen. Foto: Madeleine Lewander

Första världskriget satte djupa spår även på älgstammen. Foto: Madeleine Lewander

Andra delen i sagan om älgen - svårt när kriget kom

Följ med på andra delen av historieresan med vår svenska älg. Vi startar nu från 1880 och tar oss fram till slutet av 1920-talet då första världskriget hade satte djupa spår och även påverkat älgstammen.

2013-12-14

Vi skjuter betydligt fler älgar idag jämfört med vad vi gjorde på 1800-talet. Den avskjutningsstatistik som finns tillgänglig sedan slutet av 1800-talet är inte exakt men visar påtagligt hur den svenska älgstammen förändrats, både av större historiska händelser och varierande jaktregler.

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick