Svenska Jägareförbundet

Meny

Förbundsnyhet

Förvaltningsrätten i Stockholm har idag beslutat om inhibition av vargjakten. Foto: Hans Ring

Förvaltningsrätten i Stockholm har idag beslutat om inhibition av vargjakten. Foto: Hans Ring

Vargjakten stoppas!

Förvaltningsrätten i Stockholm har den 15 januari beslutat om inhibition av vargjakten.

2014-01-15

 • En katastrof för människor som lever med vargar
  Förvaltningsrättens beslut att stoppa licensjakten på 30 vargar är en katastrof för de människor som lever och verkar i områden med täta vargbestånd och för vargförvaltningen. (Jägareförbundets pressmeddelande)
 • Vargjakten stoppad
  Förvaltningsrätten i Stockholm har idag beslutat om inhibition av vargjakten.Naturvårdsverkets beslut om licensjakt på 30 vargar i Värmland, Dalarna och Örebro län har stoppats av förvaltningsrätten. (Svensk Jakt)
 • Jägareförbundet om stoppade vargjakten
  - Jag ser det som ett demokratiproblem när Sveriges högsta beslutande instans bestämmer att vi ska ha en licensjakt på varg och detta åter igen stoppas av några få miljöorganisationer, säger jaktvårdskonsulent Gunnar Glöersen, Värmland. (SVT)
 • Dela med e-mail
 • Skriv ut
Tillbaka till överblick