Ska du jaga bäver i helgen? - Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet

Meny

Förbundsnyhet

Finska Naturresursinstitutet gör nu en undersökning om den genetiska diversiteten hos nordiska bävrar. Foto: Mostphotos

Ska du jaga bäver i helgen?

Svenska Jägareförbundet har fått en hjälpförfrågan från det finska Naturresursinstitutet som nu gör en undersökning om den genetiska diversiteten (biologisk mångfald) hos nordiska bävrar. Institutet önskar således prover även från svenska bävrar, helst från flera delar av landet.

2017-05-05

Vill du hjälpa forskningen med detta så kan du göra följande:

Skär ut en skinnbit (ca 3X3cm) från en del av bävern som du inte själv använder, tex från bakfoten eller svansen. Lägg skinnbiten i tätslutande plastpåse (tex en zip-påse) tillsammans med information om var (gärna koordinater), när och av vem bävern är skjuten och förvara den i frysen tills det är dags att skicka den. Skicka materialet i vanligt kuvert till

Svenska Jägareförbundet
Brogatan 3
915 34 Ånaset.

För frågor kontakta P-A Åhlén
070-3765963
P-A.Ahlen@jagareforbundet.se

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick