SM i jakt på årets Elmia - Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet

Meny

Förbundsnyhet

SM i jakt på årets Elmia

I år genomförs SM i jakt på Elmia Game Fair i Jönköping. Tävlingen pågår under två dagar torsdagen och fredagen 25 – 26 maj där Svenska Jägareförbundet ingår som en av arrangörerna.

SM i jakt innehåller allt från avståndsbedömning till jakthundskunskap – och även publiken kan vara med och mäta sina kunskaper med de tävlande. Foto: Madeleine Lewander

2017-05-04

Under två dagar gör 18 elever från nio naturbruksgymnasier med jaktinriktning upp om den prestigefyllda SM-titeln.

Tävlingarna innehåller allt från avståndsbedömning till jakthundskunskap – och även publiken kan vara med och mäta sina kunskaper med de tävlande.
Jakt-SM anordnas varje år sedan 2011, med ett grundkoncept från Svenska Jägareförbundet.
– Kunskap och fakta är grunden i allt vi gör, våra framgångar i jaktliga frågor och i den framtida viltförvaltningen. Då är det också viktigt att visa att vi värdesätter ungdomarnas kunskap och strävan att bli morgondagens jaktambassadörer. Dessutom medger konceptet att alla inblandade får en chans att synas och bygga relationer. Att allt detta sker i form av en uppskattad och rolig tävling är häftigt och förstås väldigt positivt, säger Anders Fredriksson, jaktvårdskonsulent på förbundet.

– Tanken med att arrangera Jakt-SM på Elmia Game Fair är att på ett positivt sätt lyfta fram våra jaktliga gymnasieutbildningar och visa upp våra duktiga elever och deras kunskaper, säger Fredrika Swenson, marknads- och informationsansvarig på ForshagaAkademin.

Läs mer här!

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick