Svenska Jägareförbundet

Meny

Förbundsnyhet

Bråken har eskalerat i Kölstareviret. Foto: Madeleine Lewander

Nya bråk i Kölsta-reviret

Under gårdagen blev det nya bråk mellan aktivister och jägare efter att vargjakten avslutats i Kölsta-reviret. Svenska Jägareförbundet vet inte exakt vad som hänt, eftersom Jägareförbundet Västmanland inte deltagit i jakten.

2018-02-02

– Tyvärr verkar som att aktivisterna har målat på bilar, saboterat jakttorn och blivit påkomna av jägare. Därefter ska bråk ha uppstått, säger Emil Stolpe Nordin ordförande för Jägareförbundet Västmanland.
Han är tydlig med att förbundet inte accepterar sabotage eller fysiskt våld.
– Naturligtvis får man aldrig ta lagen i egna händer. Det är olagligt att sabotera och det är olagligt att slå andra människor. Vargjakten omgärdas av starka känslor. Därför tog vi efter förra incidenten kontakt med polisen eftersom det fanns risk för att händelserna skulle utvecklas. Tyvärr måste jag konstatera att polisen inte lyckats förhindra nya sammanstötningar. Och det verkar som bråken eskalerat.
Jägareförbundet tog också kontakt med det aktuella jaktlaget och erbjöd hjälp för att möta och hantera aktivisterna, men jaktlaget i Kölsta ville inte ha någon hjälp.
– Eftersom vi inte vet vad som hänt kan vi heller inte säga något om detta. Polisen får utreda händelserna. Personligen tycker jag det är oerhört tråkigt att jakt blir förknippat med bråk och polisanmälningar. Detta är en utveckling ingen jägare vill se, säger Emil Stolpe Nordin.

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick