Ohyfsat och oseriöst av Rovdjursföreningen - Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet

Meny

Förbundsnyhet

Svenska Jägareförbundet reagerar hårt mot tonen i uttalandet och att Rovdjursföreningen använder lögner för att misskreditera andra. Foto: Madeleine Lewander

Ohyfsat och oseriöst av Rovdjursföreningen

I ett Facebookuttalande menar Rovdjursföreningen att Svenska Jägareförbundet och Jägarnas riksförbund får 60 miljoner kronor för att tjuvjaga rovdjur.
Uttalandet är kontroversiellt eftersom det ligger långt under den nivån som organisationer brukar hålla i offentliga sammanhang.
– Uttalandet är grovt och omdömeslöst och svartmålar hela jägarkåren på ett oacceptabelt sätt, säger Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson.

2019-03-12

Han reagerar hårt mot tonen i uttalandet och att Rovdjursföreningen använder lögner för att misskreditera andra.

– Eftersom Rovdjursföreningen aspirerar på att vara en seriös organisation, vill vara med och påverka, vill vara en remissinstans inför myndighetsbeslut med mera, kan man inte agera på ett sådant sätt. Ogenomtänkta uttalande fulla av agg och beskyllningar hör inte hemma i en seriös debatt, säger Torbjörn Larsson.

Han menar att Rovdjursföreningen nått en bottennotering i osmakliga påhopp.

– Föreningen har gått långt utanför anständighetens gräns. Nu får de ta tillbaka uttalandet och be om ursäkt. Svenska Jägareförbundet har alltid varit tydligt med att vi är emot all form av illegal jakt. Då ska vi inte behöva läsa sådana här dumheter, säger Torbjörn Larsson.

 

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick