Skarp jägarkritik mot jakttidsförslag – krav på ny remissrunda - Svenska Jägareförbundet

Förbundsnyhet

En del saker hänger inte ihop. Jägarna ska exempelvis inte få jaga ejder eftersom stammen minskar. Samtidigt vingklipps jägarna från att skjuta kråkfågel och trutar som tar ejderungar. Foto: Sten-Åke Stenberg/Mostphotos

Skarp jägarkritik mot jakttidsförslag – krav på ny remissrunda

Naturvårdsverkets förslag till nya jakttider möter kritik i jägarleden. Jägareförbundet efterlyser nu en ny remissomgång innan regeringen fattar beslut.

2020-06-23

– Vi har gjort en första snabbanalys och sett ett antal brister. Förslaget är så omfattande och innehåller många detaljer att det verkligen behövs en remissomgång. En del saker hänger inte ihop. Jägarna ska exempelvis inte få jaga ejder eftersom stammen minskar. Samtidigt vingklipps jägarna från att skjuta kråkfågel och trutar som tar ejderungar, säger riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné till Jägareförbundets medlemstidning Svensk Jakt.

Läs mer i Svensk Jakt!