Svenska Jägareförbundet

Meny

Förbundsnyhet

Att jaktfientliga organisationer inte fick bidrag var självklart för Svenska Jägareförbundet och det är befriande att myndigheten följer de intentioner regeringen beslutat för bidrag ur Viltvårdsfonden. Foto: Madeleine Lewander

Inga pengar till jaktmotståndarna – framgång för förbundets arbete

Naturvårdsverket publicerade under fredagen sina beslut avseende organisations- och verksamhetsbidrag för 2021 ur Viltvårdsfonden. Vi kan konstatera att Naturvårdsverket har lyssnat på Svenska Jägareförbundets krav på att jägarnas pengar, i Viltvårdsfonden, ska gå tillbaka till jägarna.

2021-05-28

- Allt annat vore oacceptabelt och orimligt, säger förbundsordförande Torbjörn Larsson.
-Vi kan i dag konstatera att det beslut som är fattat ligger i linje med vad förbundet önskat i sakfrågan, säger Larsson. Att jaktfientliga organisationer inte fick bidrag var för oss självklart och det är befriande att myndigheten följer de intentioner regeringen beslutat för bidrag ur Viltvårdsfonden.
- För oss är det uppenbart att dörren till Viltvårdsfonden är stängd och låst för alla andra än de som bidrar till fonden, säger Larsson.
- Nu ska vi sätta oss och analysera de enskilda besluten i detalj, avslutar generalsekreterare Bo Sköld.

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick