Europeiska jägarorganisationen FACE satsar på biologisk mångfald - Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet

Meny

Förbundsnyhet

Ny webbsida från FACE lyfter biologisk mångfald.

Europeiska jägarorganisationen FACE satsar på biologisk mångfald

För att öka förståelsen kring biologisk mångfald lanserar FACE en ny webbsida. Där samlas viktig information om jägarnas bevarande insatser, där alla kan bidra och dela med sig.
– Det är glädjande att se detta projekt lanseras, det kommer vara till stor hjälp för att visa beslutsfattare vikten av jägarnas insatser, att jakt är viltvård för att bevara viltstammar och öka den biologiska mångfalden, säger Peter Eriksson, förbundsordförande Svenska Jägareförbundet.

2021-06-28

Sju miljoner jägare i Europa bidrar genom jakt och viltvård till att bevara friska viltstammar och öka den biologiska mångfalden. Nu lanserar den europeiska jägarorgansiationen FACE ett initiativ med en ny webbsida www.biodiversitymanifesto.com  – en viktig länk i kedjan för att visa hur jakt bygger framtida stabila viltstammar och bevarar djur och natur för nästa generation. FACE och dess medlemsorganisationer i 37 europeiska länder kommer använda denna plattform för att belysa viktiga frågor, bevarande insatser och lyfta det viktiga och positiva arbete som görs av jägare inom biologisk mångfald.

 – Tack vare jägarnas ovärderliga insatser kan vi i praktiken visa hur framgångsrikt arbetet med att återställa livsmiljöer, övervaka och bevara olika arter, ger en bra strategi för EU:s biologiska mångfaldsarbete framåt, säger Torbjörn Larsson, ordförande FACE.

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick