Svenska Jägareförbundet

Meny

Förbundsnyhet

Vinnare Jaktgalan 2022: Jonas Hamner, Daniel Flamander, Kougstabackens Kennel, Mottibäckens Ipzie, Jens Eriksson, Rasmus Liljeblad, Robert Bergman och Danyel Couet. Foto: Jaktgalan

Här är vinnarna av Jaktgalan 2022

Eftersöksjägare, eldsjäl, jakthundsuppfödare och viltvårdare är några av kategorierna i Jaktgalan.
– Att få hylla speciella och viktiga insatser och att med hela jägarkårens hjälp lyfta fram positiva föredömen, det är själva tanken bakom Jaktgalan, säger Marcus Nolfelt, grundare av Jaktkunskap.

Programledare för årets gala var Katharina Olsson och Marcus Nolfelt. Foto: Allt om Jakt och Vapen

2022-02-13

Återigen blev det en digital final på grund av pandemin. Det här är tredje året som Sveriges jägare och jakthundar hyllas. Programledare för årets gala var Katharina Olsson från Allt om Jakt och Vapen och Marcus Nolfelt från Jaktkunskap.
– Det känns fantastisk att vi återigen fått en så fin uppbackning och uppslutning runt galan trots att vi även detta år var tvungna att styra om till en digital produktion, säger Katharina Olsson, marknadschef tidningen Allt om Jakt och Vapen.

– Insatser som hyllas inspirerar även andra till att stå upp för etik, god hundhållning, säkerhet, viltvård och mycket annat. Det utvecklar och gör jakten ännu bättre, säger Magnus Rydholm, kommunikationschef Svenska Jägareförbundet.

Bra engagemang

Innan röstningen stängdes i slutet av förra året hade det lagts totalt 27 329 röster på de olika nominerade, men även fina tittarsiffror på både de åtta införavsnitten och den stora galasändningen.
– Dessa siffror visar på att engagemanget runt galan är stort och fortsätter att växa. Det är med stor och nyfiken förtjusningen som juryn ser hur många som nomineras från början. Det känns härligt att vi slutligen lyfter varandra i en festlig inramning, samtidigt som vinnarna får ett kvitto på sina insatser. säger Marcus Nolfelt, grundare av Jaktkunskap.

Lyfta och hylla

Jaktgalans koncept är att alla behöver bli bättre på att lyfta och hylla varandra, eftersom vi i slutändan brinner för samma sak – jakten.
– Det finns väldigt många ideella insatser inom svensk jakt som är värda att uppmärksammas. Att Svenska Jägareförbundet är medarrangör känns naturligt, då positiva saker inom jakten behöver uppmärksammas, säger Magnus Rydholm, kommunikationschef Svenska Jägareförbundet.

Juryns arbete

Den svenska jägarkåren har kunnat skicka in förslag på personer som de tycker förtjänar ett pris på galan. Bland alla dessa nominerade har en jury valt ut fem i respektive kategori som den svenska jägarkåren sedan kunnat rösta på, och de som fått flest röster i respektive kategori har stått som segrare. Juryn har dessutom delat ut ett eget pris till en person som de tycker förtjänar att uppmärksammas.

Vinnarna Jaktgalan 2022.

Årets Viltvårdare: Jonas Hamner
Årets Eftersöksjägare: Daniel Flamander
Årets Jakthundsuppfödare: Kougstabackens Kennel
Årets Jakthund: Mottibäckens Ipzie
Årets Eldsjäl: Jens Eriksson
Årets Mediaprofil: Rasmus Liljeblad
Årets Jägare: Robert Bergman
Juryns pris: Danyel Couet

Missade ni jaktgalan kan ni se den här.

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick