Förbundsnyhet

Svenska Jägareförbundets generalsekreterare Dag Lidén, miljöminister Annika Strandhäll och Svenska Jägareförbundets ordförande Peter Eriksson. Foto: privat

Intressant möte med miljöministern

Svenska Jägareförbundets ordförande Peter Eriksson och generalsekreterare Dag Lidén träffade under onsdagen miljöminister Annika Strandhäll på miljödepartementet i Stockholm.

2022-06-23

Rovdjurs- och framför allt vargförvaltningen stod högst på dagordningen under mötet. En fråga förbundet jobbar intensivt med.

– Vi fick goda möjligheter att framföra våra ståndpunkter och farhågor i vargförvaltningen. Det är uppenbart att vi behöver komma framåt i frågan på alla fronter, både nationellt och internationellt, säger Peter Eriksson.

– Det var ett intressant och viktigt möte. Jag ser det som början på en fortsatt dialog med ministern och departementet. Det finns uppenbart ett intresse att inhämta mer kunskap i frågan.