Svenska Jägareförbundet

Meny

Förbundsnyhet

Gör som Didrik, Camilla, Jonas och Calle, bli medlem i Sveriges största jägarorganisation. Foto: Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet ökar – nu 159 000 medlemmar

– Är vi många kan vi påverka ännu mer. Vi är glädjande 1000 fler medlemmar än vid månadsskiftet juni/juli förra året, säger Dag Lidén, generalsekreterare Svenska Jägareförbundet.

Josefina Höglin, Dag Lidén.

2022-07-12

– Tillväxt är viktigt - men lika viktigt är det att ta hand om de medlemmar vi redan har. Förtroendevalda har tillsammans med personal gjort ett fantastiskt arbete, säger Dag Lidén.
Han understryker att frågan är mycket större än att bara värva fler medlemmar. Det handlar om att göra rätt saker, vara tydlig i kommunikationen, leverera bra utbildningar, fakta och kunskap. Men inte minst stå upp för och vinna viktiga jaktfrågor.

– Helt enkelt visa upp vad vi gör och står för. Dessa siffror pekar verkligen mot att vi arbetar hårt för att bevara den fina jakt vi har i Sverige, med alla medlemmars stöttning, säger Dag Lidén.

De kvinnliga medlemmarna ökar också, nu är det över 16 000 kvinnliga medlemmar i förbundet.

– Vi nådde en ökning på över 6 procent vilket är positivt och bra med tanke på pandemiåren som varit. Nu har vi satt ett nytt gemensamt mål att öka med 8 procent till 2024, säger Josefina Höglin, JAQT-ansvarig Svenska Jägareförbundet.

– Ett bra kvitto på att förbundets långsiktiga och målmedvetna arbete ger resultat. Ett stort tack till alla er som hjälper till och gör Svenska Jägareförbundet ännu bättre. Fortsätt, håll i – och jobba för laget, säger generalsekreterare Dag Lidén.

Är du ännu inte medlem i Sveriges största jägarorganisation?
Bli det nu, och stötta oss i vårt arbete för jakten och viltet.

Bli medlem

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick