Förbundsordförande i Jönköping idag – med tydliga budskap om varg - Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet

Meny

Landet runt

Torbjörn Larsson och Gunnar Lindblad mötte Jönköpingsposten och pratade varg. Foto: Svenska Jägareförbundet.

Förbundsordförande i Jönköping idag – med tydliga budskap om varg

Efter flera uppmärksammade vargangrepp på tamboskap i Småland senaste veckorna, besökte Svenska Jägareförbundets förbundsordförande Torbjörn Larsson Jönköping idag. För att tillsammans med länsordförande Gunnar Lindblad resonera kring varg och träffa lokalmedia.

2020-08-20

Under sommaren har Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson besökt län som påverkas av varg. En så liten vargstam som möjligt gör det enklare att klara av utmaningarna. Det är krävande att leva med varg.

- Vargen bör förvaltas av dom som bor och lever i området där vargen finns. Ska människor leva med vargen måste det finnas regler som gör det möjligt. Det finns en otrygghet bland vanligt folk på landsbygden, vargen påverkar inte bara oss jägare, säger Torbjörn Larsson, förbundsordförande Svenska Jägareförbundet.

Svenska Jägareförbundet vill att det ska bli enklare för de som lever med vargen att påverka hur vargarna förvaltas. Budskapet är tydligt - att Svenska Jägareförbundet vill ha så få vargar som möjligt. Under dagen var det bland annat träff med Jönköpingsposten och Sveriges Radio P4 Jönköping.

- Det har varit flera attacker senaste veckorna och med det följer större problem om inte vargen förvaltas rätt från början, säger Gunnar Lindblad, länsordförande Svenska Jägareförbundet Jönköping.

Text: Ulrika Karlsson-Arne

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick