Vill du bli lika grym på rävlock som Ulf Lindroth? - Svenska Jägareförbundet

Landet runt

Marcus Wennerlund och Tim Andersson är nöjda kursdeltagare. Foto: Privat

Vill du bli lika grym på rävlock som Ulf Lindroth?

Gör som 19-åriga Marcus Wennerlund från Lit och 1 200 andra jägare och lär dig mer om rävlock. Än finns tid att gå Svenska Jägareförbundets digitala distanskurs.

Ulf Lindroth lär ut rävlock på distans. Foto: Privat

2021-03-03

– Jag har lockat ganska mycket räv på senaste tiden och tack vare kursen så föll poletten ner och mitt intresse har ökat ännu mer. Då jag tidigare lyssnat mycket på Ulf Lindroth vet jag att han är otroligt kunnig, pedagogisk och lugn, säger Marcus Wennerlund.

Tim Andersson från Växjö är 22 år och fick kursen gratis, precis som Marcus, då dom är ungdomsmedlemmar.

– Jag har aldrig lockat räv tidigare, då jag inte haft någon egen jaktmark. Kursen var väldigt bra, jag gillade särskilt att Ulf visade exempel på när vissa metoder har tendensen att fungera bättre eller sämre. Men även att utbildningens innehåll speglar hela vårt avlånga land. Extra plus var videoklippet om hur man tar hand om ett rävskinn, säger Tim Andersson.

Svenska Jägareförbundet bjöd i början av året in alla ungdomsmedlemmar (som har sin mejladress registrerad) att gå utbildningen gratis. Kursen är exklusivt producerat av och med Ulf Lindroth, som framgångsrikt sysslat med rävlock under många år.

– Det är vansinnigt kul att locka på räv men ibland undrar jag vad sjutton jag håller på med, när jag sitter där och skriker i högan sky. Men så kommer det en räv och man blir lika förvånad varje gång att det faktiskt fungerar, säger Ulf Lindroth.

Nu har du möjligheten att bli lika bra på rävlock som Ulf Lindroth. Kursen är tillgänglig för alla och kostar 500 kronor, ni hittar den här

Men är du ungdom mellan 15-25 år och medlem i Svenska Jägareförbundet eller blir medlem nu, då får du kursen gratis, kontakta medlemsservice på 020-22 00 10 eller medlem@jagareforbundet.se