Svenska Jägareförbundet

Meny

Landet runt

Foto: Anna Andersson

Skytte och hund i fokus med JAQT

Den 13–15 maj genomförde Västerbergslagens Jaktvårdskrets, JAQT Dalarna och JAQT Region Mitt ett läger för tjejer med fokus på skytte- och hundträning. Under helgen fick både hundförare och hund en chans att lyssna och träna på flera delar som förbereder dem väl inför höstens jakter.

Foto: Anna Andersson

2022-05-17

Lördagen spenderades på Björsjö Jaktskyttebana där tjejerna fick skjuta med både hagel och kula med instruktörer vid sin sida. Deltagarna erbjöds också möjlighet att i lugn och ro och i god tid inför älgjakten skjuta upp för bronsmärket på älgbanan, vilket många gjorde med bravur. På söndagen fick tjejerna och deras hundar genomföra teoretisk och praktisk träning med den kunniga hundinstruktören Anna Andersson. Här låg fokus på inlärning, ledarskap, timing, hälsa, stress, sinnen och kroppsspråk.

Deltagarna bodde mitt i vackra Bergslagen på mysiga Grangärde Gästis där det bjöds på härliga middagar, trevlig samvaro och massor av skratt.

  • ”Det var verkligen jättekul att genomföra denna helg för tjejerna, att få se deltagarna så engagerade och positiva och se deras stora framsteg både på skjutbanan och med sina hundar ger en otroligt härlig känsla. Detta blir en extra morot till att hitta på fler trevliga och lärorika aktiviteter för Jägareförbundets medlemmar. Så håll utkik, det kommer fler liknande arrangemang i framtiden”, säger Torbjörn Andersson, ordförande i kretsen och ledare på lägret.
Tillbaka till överblick