Svenska Jägareförbundet

Meny

Landet runt

I bilden från vänster: Gabriella Rappe, Ullis Büttner, Linnea Forslund, Hanna Johansson, Helena Lindborg, Helena Samgård, Linn Samgård. Nedersta raden Elin Rossander Rådström och Malin Pettersson . Foto: Malin Pettersson

Rävjakt för 10:e året i rad

Årsunda-Österfärnebo jaktvårdskrets har en fin tradition av att anordna rävjakt för tjejer vid den här tiden på året. Både drivande hundar och grythundar fanns med under dagen. Malin Pettersson, JAQT-ansvarig i kretsen, samordnade jakten som nu är en given tradition.

2022-12-08

Deltagarna bjöds in till gemensam middag kvällen innan jakten och erbjöds även boende nära jaktmarken. Under middagen delades jakthistorier och planen för morgondagens jakt började ta form. Nästa dag var det samling 07.30 i Lunds bystuga som ligger på jaktmarken. Tre olika hundförare med stövare deltog i jakten och efter att alla blivit tilldelade sina pass släpptes hundarna. Dagen innan hade det fallit lite snö så spårförhållandena var goda.  

- Jag tycker att det är kul att träffa nya bekantskaper från olika delar av landet där vi kan få utbyte av både kompentens och byta jakttillfällen med varandra. Riktig bonus var också att vi fick möjlighet att fälla tre rävar efter fint jobb av hundarna, berättar Malin Pettersson.

En av rävarna gick ur marken och ner i gryt. Efter samtal med grannjaktlaget fick hundförare samt skytt tillåtelse att släppa en jaktterrier på deras mark som också resulterade i en fällning efter fint arbete av hunden. Det blev flera upptag av stövarna under dagen och två rävar kunde även fällas i drevet.

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick