Svenska Jägareförbundet

Meny

Landet runt

Foto: Tobias Mårtensson

Jägareförbundet Anundsjö ordnade ungdomsjakt på bäver

VÄSTERNORRLAND. I maj gick den årliga ungdomsjakten anordnad av Jägareförbundet Anundsjö av stapeln. Tolv taggade ungdomar och tolv fadderjägare samlades på skjutbanan mellan Kubbe och Seltjärn, där man startade kvällen med att grilla hamburgare. Vädret visade sig från sin bästa sida och förväntan låg i luften. Att det skulle bli en trevlig kväll, det var alla överens om.

2023-06-12

Efter den gemensamma middagen följde en genomgång av säker vapenhantering, vikten av kulfång och bäverns träffområde. De unga aspiranterna lyssnade intresserat, innan det äntligen var dags att få provskjuta. Alla fick prova att skjuta på bävertavlor på olika avstånd och den lätta Tikka T3:en blev snabbt en favorit.

Med mat i magen och något stillade nerver delade man sedan upp sig och drog vidare till skogs. Fadderjägarna hade sedan tidigare rekat några lämpliga ställen och Holmen Skog hade även gett tillstånd för jakt på deras marker.

Samtliga jägare fick se åtminstone en bäver, och två av ungdomarna hade turen på sin sida. Efter lite drygt tre timmar samlades man återigen på skjutbanan och avslutade kvällen med korvgrillning och att ta tillvara de två fällda bävrarna.

Där kunde man lägga en ytterligare lyckad ungdomsjakt till handlingarna och ser framemot nästa års upplaga!

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick