December - Svenska Jägareförbundet

"Hej på er.
Måste skicka en bild på mitt fina fynd från skogen i helgen.
Jag bor i Bergliden Skellefteå och tog en lång skidtur i på berget några km i skogen norr om byn.
Vi har haft ovanligt mycket älgtjur igång under höstens älgjakt en del riktigt kapitala. Men alla har blivit kvar av olika anledningar. Tidigare i höst hittade jag ett fällhorn från fjolårets fällning en 16-taggare där hornen låg 10 m från varandra i en björkskog.
Detta fynd blev tuffare att para ihop. Det var väldigt mycket spår i den hårda snön dessutom mycket betesskador. Första hornet låg vid en fejad ungtall där jag såg att det var ganska nyligt fällt. Jag imponerades av det fina hornet och tänkte genast att jag måste försöka hitta det andra.
Men eftersom det var många älgar som varit igång så var det inte lätt. Men efter 1 timme i den 13 -gradiga kylan och nästan uppgiven så ligger det andra plötsligt där ca. 300 m från det andra.
Det såg alldeles nyfällt ut och kändes fantastiskt. Brunt och fint i färgen. 25 taggar!
Och det bästa är att tjuren finns kvar och kanske ändå större till nästa höst. Fantasieggande inför kommande älgjakt.
Henrik Forsell"

2016-12-06 2016-12-06