Svenska Jägareförbundet

Meny

Till midsommar grillar vi vilt

Viltmat 2022-06-22 Viltkött på grillen är en favorit till midsommar, kanske tillsammans med en matig sallad och goda såser. Här kommer några tips på hur du lyckas med...

Älgkinder i porter – när bloggaren Mia Peterson lagar vilt

Viltmat 2022-06-08 Mia jobbar som kommunikatör men bloggar även om mat. Vilt är något som funnits med redan från det att hon var liten. – Jag har alltid varit enormt...

Hemmakocken Anders Johansson lagar runt 200 olika rätter per år

Viltmat 2022-05-09 Han bloggar och inspirerar på feeders.se – där maträtter med jakten som inspiration påverkat en h...

Bjud på vilda smörrebröd i påsk

Viltmat 2022-04-11 Alla gillar smörrebröd – men hur gör man dem med vilt? Vi tog hjälp av stjärnkocken Melker Andersson som står bakom nyöppnade...

Viltmatprojekt

Viltmat 2022-03-29 Innan pandemin fick Svenska Jägareförbundet medel ur EU:s...

Vilt till nyår – inspireras av Årets Kock-finalisternas såser

Viltmat 2021-12-27 En kraftig viltsky med grön chartreuse? Eller en gräddig...

Årets julbord: Gravat vilt, krämig rilette och kryddiga viltköttbullar

Viltmat 2021-12-17 Varför inte testa att göra en rilette i år? En fransk klassiker – kött som är kokt i fett och kryddor. Servera riletten på julbordet, eller som...

För godaste fågelköttet, tänk på detta under jakten:

Viltmat 2021-12-17 – Det är viktigt att hantera de nyskjutna änderna på bästa möjliga sätt, i väntan på transport till kylrum, säger Göran Frisk på vilthanteringsanlä...

Gustav blev årets Kock 2021

Viltmat 2021-12-17 Vilda smaker på menyn när SM i professionell matlagning – Årets kock – genomfördes på Annexet i Stockholm den 16 september. – Det känns helt...

Restaurang Jord blev Årets Viltkrog för andra året i rad

Viltmat 2021-12-17 När Årets Viltdag 2021 arrangerades på Eriksberg i Blekinge 20 augusti, varvades spännande seminarier med paneldebatt och branschfolk. Vinnaren av...

Viltmatprojekt – gås och vildsvin till vardag och fest

Viltmat 2022-06-20 För att väcka nyfikenhet kring viltköttet gås och vildsvin, har Svenska Jägareförbundet fått medel ur EU:s jordbruksfond för landsbygdsutveckling....

Färsspett på vilt – när Anders Levén ger recepttips

Viltmat 2022-05-19 Kock, kokboksförfattare, kursledare, matkreatör, tv- och radiokock. Anders Levén har många järn i elden. Att viltet är en självklar ingrediens har...

Emilia hämtar inspiration ur skogens skafferi

Viltmat 2022-04-28 Matkreatör, lantbrukare, eventkock och kokboksförfattare – Emilia Nilsson lever sin dröm, med jak...

Älgkött är vanligast – vildsvin ökar mest

Viltmat 2022-04-07 Sverige är världens bästa nation när det gäller att ta tillvara på viltkött. Varje år hamnar cirka 20 000 ton viltkött på svens...

Våffeldagen med vilt inslag

Viltmat 2022-03-24 Rökt viltkött som toppas med rosépeppar, pepparrot eller...

Knepet för bästa köttbullarna till jul

Viltmat 2021-12-21 Förstek dina viltköttbullar i ugnen innan du steker dem i...

Vildsvinskött – en fantastisk råvara och matresurs

Viltmat 2021-11-16 Vill du äta mer hållbart och klimatsmart kött? Vildsvinskött finns tillgängligt året om och är ett närproducerat viltkött med hög kvalitet från en...

Tjälknöl med nya tillbehör

Viltmat 2021-11-16 Tjälknöl på älg är en klassiker, som är lätt att lyckas med. Metoden innebär att du lägger den frysta köttklumpen direkt i ugnen, utan upptining, o...

Vildsvin – en av tävlingsuppgifterna i finalen av Årets Kock

Viltmat 2021-11-16 Varje år arrangeras tävlingen Årets Kock – SM i professionell matlagning, Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling där de främsta kockarna gö...

Ny studie – bättre hygien vid hantering av viltkött

Viltmat 2021-11-16 I en ny vetenskaplig studie, ”Kvalitet och föroreningar av köttet hos klövvilt”, ges sju tips på hur svenskt viltkött bör hanteras för bättre...

 
Ladda in Fler