Svenska Jägareförbundet

Meny

KOLLAMASKEN

kollamasken logotyp

Enligt ett regeringsbeslut om subventioner av trikintester från och med 1 juli gäller följande medlemsrabatt för Jägareförbundets medlemmar:

Ordinarie pris för kollamasken trikin är 200:- inkl moms. Jägareförbundets medlemmar ges en rabatt på 15% och med subventionen blir priset 50:-/kuvert inkl moms, fritt hemskickat. För att beställa dina testar, gå till kollamasken.nu. Välj trikintest och subventionerat trikintest för vildsvin. Du kommer att behöva kryssa i att du är medlem i Svenska Jägareförbundet och ange ditt medlemsnummer samt aktuell rabattkod SJF.

Observera att subventionen tillfaller analyserande laboratorium som sedan gör ett avdrag på max 120:- på priset för trikinanalysen. Mer information finns hos Vidilab, som är laboratoriet som utför analyserna.

Detta gäller så länge det finns avsatta pengar till detta, tar pengarna slut debiteras ordinarie pris med 15% rabatt, det vill säga 170:-/kuvert inkl moms.

Med trikintestet följer ett intyg som jägaren själv fyller i för att intyga att köttet ska konsumeras i det egna hushållet.

kollamasken har även parasittester till häst, smådjur och får och get. Genom att regelbundet göra träckprovsanalyser och avmaska rätt är möjligheten stor att minska både parasitbördan och antalet avmaskningar. Självklart har du som medlem 10 procent rabatt på dessa! För att beställa dina testar, gå till kollamasken.nu och använd koden SJFÖ2022. 

- - - -

kollamasken säljer parasittester som analyseras av Vidilab, ett veterinärmedicinskt parasitologiskt laboratorium med kompetens på alla djurslag.

Här hittar du mer information om trikiner och trikinprovtagning. Trikinen är en parasit (rundmask) som kan infektera de flesta köttätare inklusive människa. Trikinkontroll bör göras på kött från till exempel tamsvin, vildsvin, häst och björn. 


  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
2013-01-11 2022-03-22