Återigen Emil segrare vid JägarSM - Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet

Meny

Jakt

De mycket duktiga hagelskyttarna fr.v. silver medaljör Per Gustafsson, guldmedaljör Emil Håkansson, bronset efter särskjutning till Bernard Raimondo. Foto: Lars Björk

Återigen Emil segrare vid JägarSM

Emil Håkansson segrare vid årets JägarSM i Åmål men var utmanad av en junior från Jämtland i år. Även om Emil inte vann ifjol, då han var tvåa, så har han ett antal segrar de senaste åren.

2018-08-21

Emil ledde redan efter första dagen med 381p vilket var 4p före junioren Linus Mellgren från Jämtland. På tredjeplats var Ulf Edén med 6p mindre än Linus. Sedan var Christian Andreasson på fjärdeplats med 364p.

Andra dagen var Emil och Linus först ut med att skjuta på förmiddagen. Emil fortsatte med sitt stabila skytte och fyllde bocken med 100p och 83p på älgen. Trapen var det återigen 24 av 25 träff, dvs 96p men på sportingen blev det bara en 22p på trapen vilket gav slutresultatet 748p. Linus sköt jämnt med Emil och hade chans till seger om han på sin sista gren trap sköt en 25:a. Nu orkade inte Linus hela vägen utan sköt 21 träff dvs 84p och slutade därmed på 733p. Han gjorde ett strålande JägarSm och ska vara mycket nöjd med sitt skytte. Tredjeplatsen tog Christian Andreasson med 732 endast en poäng bakom Linus.

Årets JägarSm avgjordes i Åmål med lite blandat väder. Fredagens träning genomfördes i nästan stormbyar varpå lerduvorna flög olika från gång till gång. Till tävlingarna på lördag och söndag var det dock endast lite regn under lördagseftermiddag och i övrigt bra skjutväder med välande sol och mulet väder och nästan ingen vind. Det var ett mycket bra arrangemang av Åmåls Jsk där allt flöt på bra. Det enda som störde lite var att det blåste så mycket att vagnen som älgen satt på vickade bakåt så att den gick ovanför gränslägesbrytaren. Träningen fick då avbrytas medans det värsta blåsvädret gick förbi.
Grenar

I hagel vann Emil med fina 94 träff av 100 duvor och Per Gustafsson kom tvåa med 92 träff. För tredjeplatsen krävdes det särskjutning mellan Bernard Raimondo och Lennart Eriksson där Bernard var lite starkare och knep därmed bronsmedaljen.
I kulan var Christian Andreasson mycket säker denna helg och sköt 94 och 96 på älgen samt 98 och 96 på råbocken, totalt 384p. Kan också nämnas att han vid sin 96 serie på älgen sköt först 8 st 10:or för att avsluta med två 8:or, kanske lite nerver ändå? Sedan var det två jämtar som belade de två övriga medaljplatserna nämligen silver till Linus Mellgren på 377 och brons till David Sandelin med 375p.

Lag
I den föranmälda lagtävlingen var det Jämtland som var i topp med 2146p vilket var 10p före Stockholm. Sedan var det Värmland som knep bronset 5 p före Skaraborg.

Hela resultatlistan finns här!

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick