Svenska Jägareförbundet

Meny

Jakt

Ny film för dig som vill veta mer om mörkerriktmedel

I Sverige har vi numera möjligheten att få använda så kallade mörkerriktmedel för framför allt jakt på vildsvin. Jägareförbundet har gjort en film som berättar mer om dessa riktmedel.
- Det är en reform som har spelat stor roll för vildsvinspopulationen. Just nu minskar stammen med ungefär 20-25 procent vilket till en del i alla fall beror på att vi jagar med mörkerriktmedel, säger riksjaktsvårdskonsulent Daniel Ligné som medverkar i filmen.

2022-05-06

Svenska Jägareförbundet försöker nu via en ny film att hjälpa till att öka kunskapen om vad som gäller vid jakt med mörkerriktmedel, både digitala och termiska (även kallat värmesikte).
- Genom att i filmen beröra de problem som kan uppstå samt ge tips vid användning av mörkerriktmedel hoppas vi kunna skapa en medvetenhet och vilja att söka mer information, säger Malin Liljeholm, länskommunikatör i Jägareförbundet.

- I filmen informerar vi dessutom i god tid om att Jägareförbundet kommer erbjuda en utbildning som ska säkerställa din kunskap och praktiska användning av mörkerriktmedel vid vildsvinsjakt.

Filmen vänder sig främst till vildsvinsjägare men även till markägare och jaktledare. Den kan också intressera jägare som går i tankarna att köpa ett mörkerriktmedel.

Har du frågor om regler kring mörkersikten? Kontakta vår jurist Viktoria Andersson

 

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick