Svenska Jägareförbundet

Meny

Jakt

Nu startar Svenska Jägareförbundet upp webbjaktskolan igen. Här får du möjlighet att provskjuta digitalt på djuret och läsa om konsekvenserna av din träff samt lära dig en del om djurens anatomi. Foto: Mostphotos

Inför 16 augusti - skjut rätt på bocken

Den 16 augusti startar bockjakten med många förberedelser, inte minst övningsskyttet. Inför detta lanserar Svenska Jägareförbundet nu en ny efterlängtad version av Webbjaktskolan där du digitalt kan se konsekvenserna av ett skott mot rådjur.
En liten extra, rolig kunskapscheck inför jakten

2022-08-09

Den gamla Webbjaktskolan var byggt i Flash, en teknik som lades ner i december 2020 för att ersättas av modernare och framför allt säkrare lösningar.

- Nedläggningen sörjdes av många och vi har nu försiktigt startat upp igen med en ny applikation med ny teknik inför 16 augusti med rådjur där du får reda på konsekvenserna av ett skott oavsett var du träffar, säger Madeleine Lewander webbansvarig på Svenska Jägareförbundet.

Webbjaktskolan fungerar bäst på en dator men även på de vanligaste webbläsarna i mobilen, som Safari, Chrome, Firefox och Edge.
- Det kan vara så att du måste uppdatera sidan i mobilen en gång i vissa webbläsare. Sen är det bara att köra.

Kunskapen och beskrivningen av konsekvenerna efter ett skott står veterinär Bengt Röken för. Bengt Röken är jägare och var tidigare chefsveterinär på Kolmårdens djurpark. Han har studerat skottverkan på olika viltarter under många år. Han medverkade även med sina gedigna anatomiska kunskaper i delar av de första versionerna av Webbjaktskolan.

- Webbjaktskolan ersätter naturligtvis inte praktisk övning men här får du möjlighet att provskjuta, läsa om konsekvenserna av en träff, kanske lära dig mer om djurens anatomi och samtidigt ha kul.

Skjut rätt på bocken här

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick