Svenska Jägareförbundet

Meny

Skytte

Totalsegraren Emil Håkansson i mitten flankerad av tv. Foto: Lars Björk

Totalsegraren Emil Håkansson i mitten flankerad av tv. Foto: Lars Björk

Emil vann NM

Junioren Emil Håkansson från Stockholm blev bäste skytte vid helgens NM i Norge. Detta i konkurrens med övriga klasser.

2013-08-05

Han hade NM:s högsta resultat med 375 p och det var 3 p bättre än öppenklassens vinnare. Han sköt en mycket bra omgång. Han började med att skjuta fullt, 25 träff på sportingen och sedan 97 på bocken första dagen. Andra dagen fortsatte Emil med att skjuta 86 på älgen och 23 träff på trapen. Vi har flera mycket unga lovande juniorer där flera var med för första gången. Dessa kommer att med sitt intresse för skytte att vara med högt upp resultatlistorna i framtiden. Dessa är Martin Nordström, Katrineholm, Linus Mellgren, Frösön, Jimmy Eriksson, Bjurholm och Marcus Pollack, Vansbro.

I lagtävlingen kom Sverige på andra plats med 2812 p endast 26 poäng bakom Norge. I laget är det de 8 bästa oavsett klass som ingår.
I veteran klass blev det full pott för Sverige då alla medaljörer var från Sverige.  Seger genom Hans-Göran Didriksson, Bredared,  Bertil Kainulainen, Åmotsfors på andra plats och Lennart Jacobsson, Grundsund på tredjeplats.  Hans-Göran var koncentrerad med ett bra skytte med bl.a. en 25:a på trapen.

Årets NM avgjordes på Åmots jakt och fiskes mycket fina anläggning i Rena, Norge. Med detta som grund och mycket trevliga arrangörer som vill ge skyttarna så rättvisa förhållanden som möjligt gör att det var en mycket bra tävling. Kulgrenarna kunde följas live i paviljongen med uppkoppling mot de elektroniska tavlorna på råbock och älg vilket gör att man verkligen kunde följa med i resultatlistorna.
Caroline Karlsson, Rimforsa gjorde en bra tävling och blev bästa svenska dam. Efter första dagen ledde hon klassen eftre mycket bra skytte med 23 träff på sportingen och 94 p på råbocken. Hon är ung och blev lite nervös till andra dagen men kom på en mycket fin 5 plats.

I öppenklassen var det Marcus Johansson, Bredared som var bäste svensk och där belade han en fin 8 plats. Vi har flera yngre skyttar i öppenklassen som är på väg uppåt. Sverige är inne i ett litet generationsskifte och kommer att bli bättre de kommande åren.

Foto: Lars Björk
Det svenska laget som kom på andra plats efter Norge. Foto: Lars Björk

Foto: Lars Björk
De svenska veteranerna fr v Bertil Kainulainen, Hans-Göran Didriksson och lennart Jacobsson. Foto: Lars Björk

Tillbaka till överblick