Svenska Jägareförbundet

Meny

Skytte

Leif Martinson t.v. i särskjutningen om tredjeplats hagel med Janne Tännström.Foto: Lars Björk

Leif Martinson t.v. i särskjutningen om tredjeplats hagel med Janne Tännström.Foto: Lars Björk

En jämte årets segrare på Jägar SM

Det var en jämte som var starkast i skyttet på årets Jägar-SM som avgjordes på Oppunda Jsk banor i Katrineholm. Flera juniorer placerade sig också högt i prislistorna.

2014-08-11

David började första dagen starkt och ledde med 372 p. På andra plats låg då Leif Martinsson, Dalarna 4 p bakom och på tredjeplats fanns Joakim Petersson, Jönköping, på 362p. Strax därbakom låg fjolårssegraren och junioren Emil Håkansson, Stockholm med 357p.
David sköt tidigt på söndagen och sköt fina 363p, det blev en lång väntan innan de sista hade skjutit på eftermiddagen. Leif sköt bra även under andra dagen men tappade på älgen som brukar vara en stark gren för honom, han sköt 72p. Detta gjorde att det öppnade sig för Emil som ökade med 10 p jämfört med första dagen och han slutade därmed på en mycket fin andra plats med 724p.
Mats var jämn mellan grenarna andra dagen men något sämre i alla fyra grenarna och han slutade därmed på 701p och en åttondeplats.
Det var ett mycket bra arrangemang som Oppunda Jsk genomförde under träningsdagar och de båda tävlingsdagarna. Detta var en generalrepetition då de kommer att vara värdar för NM i jaktkombination 2015.


Värt att notera är också den 16 år unga Linus Mellgren som sköt 354 första dagen och 355 andra dagen och med detta blev fyra totalt, mycket starkt. Kan nämnas att han sköt sin första 25:a på trap någonsin och som sig bör sköt kompisarna sönder hans keps.

På kulgrenarna var Victor Magnusson, Västmanland i topp på 379p. Med denna seger tog Victor också hem vandringspriset för gott. Priset har tidigare gått runt i 9 år.
På andraplats kom där Emil Håkansson och på tredje plats kom ytterligare en Västmanlänning, Daniel Kling på 370p.
David Sandelin var bäste hagelskytt med 372 p och tvåa kom Magnus Rönning, Stockholm på 368p.
Om tredjeplatsen krävdes särskjutning mellan två dalkarlar som dessutom sköt i samma lag för Dalarna, Janne Tännström och Leif Martinsson. I särskjutningen var Leif kyligast och blev därmed trea i hagel. Det kan nämnas att Leif skjuter trap med kikarsikte vilket inte är så vanligt.

I lagtävlingen vann Jämtland med endast 3 p före Dalarna, kan nämnas att en duva är 4 p så det var en liten marginal för jämtarna. På tredjeplats kom Stockholm på 2067p.

Lars Björk


De tre kulmedaljörerna på pallen fr.v. 2.a Emil Håkansson, 1:a Victor Magnusson, 3:a Daniel Kling


Pallen på JägarSM fr.v. Emil Håkansson 2:a, 1:a David Sandelin, 3:a Leif Martinsson

De tre medaljlagen fr.v. 2:an Dalarna, 1:a Jämtland och 3:a Stockholm

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick