Svenska Jägareförbundet

Meny

Skytte

Vinnarna i Jaktskytte-SM 2016.

Emil Håkansson vann Jägar-SM 2016. På andra plats, till vänster, Ulf Eden och trea Lennart Eriksson, till höger. Foto: Lars Björk

Emil vann Jaktskytte-SM i Umeå!

Emil Håkansson vann årets Jaktskytte-SM! Men det behövdes särskjutning om vem som skulle vinna. I kulgrenarna blev det nytt SM-rekord.

2016-08-16

Se resultatet här!

När Jägar-SM i Umeå avgjordes den 13-14 augusti så blev det en väntad segrare i Emil Håkansson.
Men det krävdes särskjutning med Ulf Eden då de båda hade 721 p. Väl där var Emil starkare än Ulf och knep guldet. Detta var nu tredje gången som Emil fick inteckning i vandringspriset som han därmed behåller. Trea blev Lennart Eriksson som var tillbaka efter några års uppehåll. Han var endast en poäng bakom Emil och Ulf.

Det blev nytt rekord på kulgrenarna i år då Christian Andreasson sköt 191 av 200 möjliga på kulgrenarna älg och råbock. Första dagen sköt han fullt, 100 p, på bocken och 97 på 10 ringad löpande älg. På söndagen sköt han 97 i båda grenarna. Detta är nytt SM rekord sedan dessa grenar började skjutas 1995. Tvåa blev David Sandelin med norrbottningen Göran Isacsson på tredjeplats.


Nya svenska rekordhållaren Christian Andreasson i mitten och vinnaren av kula. Tvåan t.v. David Sandelin och t.h. Göran Isacsson.

Umeå Jsk hade arrangerat ett mycket bra Jägar-SM. Mycket trevliga funktionärer med Ulf Lundgren i spetsen hade lagt ner ett mycket bra arbete för att få till denna tävling. De lyckades till och med få till ett bra skjutväder med mulet hela helgen.


De som fick stiga upp på pallen i lagtävlingen var fr.v. tvåa Jämtland lag 1, segrarna Stockholm och trea Jämtland lag 2.

I lagtävlingen var Stockholm överlägsen där de hade 2125p. Sedan blev det bara Jämtland på pallen då de tog på både andra och tredje plats. Jämtland lag 1 var 45p bakom Stockholm på andra plats och Jämtland lag 2 på tredjeplats var ytterligare 22p efter.

 

Lars Björk

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick