Meny

Skytte

Två av medaljörerna i damklassen fr.v. Maria Josefsson och trean Sussie Lövgren

Tjejerna visar framfötterna

Vid årets riksfinal i Norma Cup var det flera duktiga tjejer i juniorklassen varav två medaljörer på en varierande stig i Strängnäs. Västmanlänningarna med Norrby skyttar var starka på årets final med vinst i tre klasser och två ytterligare medaljer i annan valör.

Sista stationen med kort avstånd så att de med stor kikare fick hålla lite högt då kulan inte kommit upp i siktlinjen.

2017-09-19

Det var förväntansfulla skyttar som kom till finalen i Norma Cup, kuljaktstig i Strängnäs. I juniorklassen blev det mycket spännande. Segrade där gjorde Jonathan Hedlund, Norrby med 107p. Det var lika mellan Linnéa Lundstedt, Almunge och hemma skytten Alice Grundblad, Strängnäs om de andra medaljerna. För att skilja dem åt krävdes det särskjutning. Denna går till så att på älgbanan och vanlig figur och ringning så går älgen en gång åt höger och en gång åt vänster med gå stå älg, alltså vanligt älglöp. Skillnaden är att skytten ska försöka få så många poäng som möjligt och får skjuta så många skott man vill med sitt repetergevär. Det är då som skytten ska ställs inför vilken taktik man ska använda sig av, så många skott som möjligt eller ta det lite lugnare och vara mer noggrann med varje skott.
Det var doldmarkering så först när båda skyttarna hade skjutit redovisades resultatet. Här sköt Alice 10p och Linnéa 18. Detta innebar att Linnéa kom på andra plats och Alice trea.

Årets bäste skytt på finalen blev Peter Eriksson, Norrby Jsk, som sköt i yngre oldboysklassen. Men även här krävdes det särskjutning mellan segraren i veteranklassen Peter Norberg, Eskilstuna och Peter Eriksson. Här hann de båda skyttarna med 4 skott i vardera riktningen. Här fick Norberg 18p och Eriksson hela 33. Dessa båda skyttar sköt 129p av 132 möjliga på kulstigen
I öppenklass vann Arvid Larsson, Norrby Jsk en poäng före tvåan Daniel Kling, Norrby och trean John Eriksson Strängnäs. Det blev särskjutning även här där Daniel kling sköt mycket fina 37p på två löp.

Damklassen vanns av Maria Josefsson, Almunge. De övriga medaljörerna var Annelie Karlsson, Stavsjö på andra plats och Sussie Lövgren på tredje plats.

Hela resultatlistan finns på hemsidan under Norma cup.

Lars Björk

Bäste skytt Peter Eriksson på Norma Cupfinalen

Tre duktiga juniorer fr.v. 2:a Linnéa Lundstedt, segraren Jonathan Hedlund och trean Alice Grundblad

I oldboysklassen blev fr.v. Håkan Hedlund tvåa, Peter Eriksson segrare och Sven-Erik Larsson trea

fr.v. tvåa i veteranklassen Kent Andersson, segrare Peter Norberg samt trean Kent Assarsson

Öppenklassens medaljer fördelades enligt följande fr.v. silver Daniel Kling guldmedaljör och bäste skytt på finalen Peter Eriksson och brons till John Eriksson