Höga resultat på Gyttorp Cup final - Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet

Meny

Skytte

En spänd väntan på resultaten vid särskjutningen. Foto: Lars Björk

Höga resultat på Gyttorp Cup final

Det var duktiga skyttar på årets Gyttorp Cup final i Gislaved. Många fullpoängare och särskjutningar fick avgöra vem skulle stå som segrare i de olika klasserna. Årets skytt blev Timmy Steirud som efter att i särskjutning med de andra klassernas segrare som sköt fullt höll sig kall.

2018-07-31


De tre juniorerna Isak Ahlbom, Jonathan Nyeland och Oskar Karlsson. Foto: Lars Björk

Tre duktiga juniorer som sköt 198 av 200 träff fick då skjuta isär på sista stationen därtill slut Jonathan Nyeland från Ydre höll nerverna bästa i styr och segrade. På andra plats kom Isak Ahlbom från Forshälla med Oskar Karlsson Sjöberg tätt bakom. I damklassen var Ylwa Donaldsson från Torsås ensam dam att skjuta fullt 200 av 200 träff med ett imponerande skytte. Där fick Micaela Wiss från Hok i särskjutning en mycket fin andra plats före trean Jenny Johansson från Stenstorp.


De duktiga damerna fr.v 2:an Micaela Wiss, segraren Ylwa Donaldsson och 3:an Jenny Johansson. Foto: Lars Björk

Gislaved och Anderstorps Jvf delade på arrangörskapet av finalen. De gjorde en mycket bra insats och gjorde detta till en skyttefest och alla funktionärer ska ha ett stort tack. Klubbarna har en mycket fin anläggning med ett stort fint klubbhus i centrum. Årets final lockade strax över 350 skyttar som tävlade om prisbordet som hade ett totalt värde på ca 350 000 kr. Första priset i varje klass var ett kikarsikte värt ca 13 000 kr.


De tre medaljörerna i öppenklass fr.v. Erik Svensson 2:a, Timmy Steirud 1:a och Hans Fredlund 3:a. Foto: Lars Björk.

Det blev en lång särskjutning i öppenklassen där hela 10 st sköt fullt. Det blev att öka avståndet två gånger och sedan krävdes det ändå en omgång med hagelräkning för att få fram en segrare. Här var det Timmy Steirud som till slut höll sig kyligast, han blev också bäste skytt vid särskjutning mot de andra klassegrarna som sköt fullt. På andra plats i öppenklass kom Erik Svensson, Skillingaryd med Hans Fredlund på tredjeplats.


På pallen i yngre oldboys fr.v. Niclas Cronqvist 2.a, Rolf Wikström segrare och Karl-Henrik Karlsson 3:a. Foto: Lars Björk

Rolf Wikström, Jönköping vann yngre oldboys. Detta efter särskjutning med 5 skyttar som sköt fullt. På andraplats kom Niclas Cronqvist, Landsbro med Karl-Henrik Karlsson, Högsby på tredje plats. Bland veteranerna var det Hans Lövgren, Arboga som vann och även han sköt fullt. På en fin andraplats kom Karl-Gustav Donaldsson från Torsås. Om tredjeplatsen blev det särskjutning där Kjell Lövgren var vassast och fick därmed bronsplaketten.


Glada veteraner fr.v. 2.an Karl-Gustav Donaldsson, segraren Hans Lövgren, 3:a Kjell Lövgren. Foto: Lars Björk


I den hårda lagtävlingen vanna Arboga, de tre i mitten, tvåa Högsby de två längst till vänster samt Ärentuna med tre skyttarna längst till vänster. Foto: Lars Björk

I lagtävlingen var det mycket jämnt där segrarna Arboga endast tappade 3 hagel och hade därmed 597 p tätt följd av Högsby som hade 595p. På tredjeplats kom Ärentuna med 592p.

Hela resultatlistan finns här!
Där finns också resultat från i stort sett alla årets Gyttorp Cup jaktstigar i landet.

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick