Ylwa försvarade sin titel - Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet

Meny

Skytte

Damer fr.v. tvåa Saga Lindström, segrare Ylwa Donaldsson samt trea Jennie Lindholm. Foto: Lars Björk.

Ylwa försvarade sin titel

Årets final i Gyttorp Cup gick i Od, Västergötland. Detta i troligen Sveriges största skyttetävling som föregåtts med 84 deltävlingar med ca 15 000 deltagare under året. I damklassen försvarade Ylwa Donaldsson sin titel och vann damklassen även i år.

2019-07-29

Det var en jämn kamp i damklassen där Ylwa vann på 187p detta en poäng före Saga Lindström, Vedum. På tredjeplats  kom Jennie Lindholm, Hovmantorp på fina 180p. Det är starkt av Ylwa att försvara sin titel då hon vann i Gislaved 2018. Den koll vi har gjort är det ingen som i modern tid försvarat sin titel i någon klass.

I juniorklassen var det Noah Björndahl som häll ihop det bäst på den utmanande banan och vann på 189p. Det krävdes särskjutning för att kora silver- och bronsmedaljör åt. De båda hade skjutit 187p. I särskjutningen var det Isak Ahlbom, Forshälla som höll bäst ordning på nerverna och fick silvret. På en fin bronsplats kom Casper Askerot, Stensjön.


Medaljörerna i juniorklassen fr.v. silver till  Isak Ahlbom, Forshälla, guldmedalj till Noah Björndahl, Arboga och bronset till Casper Askerot, Stensjön.

Det var andra gången som finalen arrangerades av Ods jsk. Förra gången var det regn hela under tävlingen men i år höll det uppe. Det är en mycket trevlig stig där det är mycket välordnat där både funktionärs hus och blinderingar är av trä målade i falurött och vita knutar. Varje station har också namn och lite utsmyckning. De flesta mål är snurror och gungor av olika slag. Det gör att skyttar som inte skjutit denna stig som är vana med mål på vajer kan tycka det är lite svårare. Till finalen kom det drygt 300 skyttar. Ods Jsk ska ha all heder åt arrangemanget.

I Yngre oldboysklassen var det Peter Karlsson, Forshälla som sköt bäst under dagen och vann på fullt 200p. Det var endast 4 skyttar som sköt fullt under finaldagen. För att få klart vem som skulle få silver och brons krävdes det särskjutning mellan Kent Johansson, Hishult och Krister Svensson, Istorp. Där sköt Kent fullt med 20p och Krister var endast 2 p bakom.

De Yngre oldboysen fördelade medaljerna till fr.v. silver Kent Johansson, Hishult, guld Peter Karlsson, brons Krister Svensson, Forshälla.

Även veteranklassen visade att de kan skjuta väl och segraren Sten-Arne Johansson från Forshälla sköt fullt 200p. På andra plats kom Hans Larsson, Lapphällarnas Jsk med 197p. Tredjeplatsen belade Ingemar Björn, Hovmantorp med 193 p. Noteras där att den tidigare tävlingssekreteraren för Gyttorp Cup Johan Wegemark kom på fjärdeplats en poäng från att skjuta isär om tredjeplats.

Tre glada veteraner fr.v. tvåan Hans Larsson, segraren Sten-Arne Johansson och trean Ingemar Björn.

I öppenklass var det Ola Sölvesson, Hovmantorp som kom segrande ur en särskjutning med Daniel Askerot, Stensjön. De båda hade skjutit fullt i klassen där Ola höll ihop det bäst.  Tredjeplatsen belade Tobias Lund, Ed på 199p.

Fördelningen av medaljer i öppenklassen blev fr.v. silver Daniel Askerot, guld Ola Sölvesson samt brons till Tobias Lund.

De skyttar var segrare i sina klasser och som skjutit fullt sköt sedan isär om ”Årets skytt” och även där var det Ola som var vassast för dagen och tog hem det priset också.

Tävlingens bäste skytt  Ola Sölvesson.

Komplett resultatlista finns här!

Foto & Text: Lars Björk
  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick