NM 2014 - Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet

Meny

NM 2014

Denna tävling arrangeras varje år och arrangemanget cirkulerar runt mellan de deltagande länderna Danmark, Sverige, Finland och Norge. Varje år har Sverige 4 uttagningstävlingar första helgen i maj om vilka som får åka till Nordiskt Mästerskap.

Nordiska Mästerskapen i kombinerat jaktskytte

Denna tävling arrangeras varje år och arrangemanget cirkulerar runt mellan de deltagande länderna i följande ordning Danmark, Sverige, Finland och Norge.
Varje år har Sverige 4 uttagningstävlingar andra helgen i maj om vilka som får åka till NM.

De skyttar som kvalificerar sig anmäls av Jägareförbundet som också står för anmälningsavgiften. Alla juniorer och de 8 bästa resultaten på NM i det Svenska laget erhåller 2000 kr i resebidrag.

Nordiska Mästerskapen går 2014 den 1-2 augusti i Danmark, för mer information se inbjudan på denna sida.

Här är en länk till Danmarks Jägarförbund med information om NM tävlingarna. Sidan uppdateras med ny information löpande.

Läs om tävlingen här!

RESULTAT:

Nationskampen

Vid Nordiska mästerskapen i kombinerat skytte i Danmark den 1-2 augusti 2014 blev det följande resultat i Nationskampen.

1. Norge 2909p
2. Sverige 2804p
3. Danmark 2790p
4. Finland 2765p

Resultaten från uttagningarna:


Mer information

Till NM har Sverige 40 plaster varav 20 är reserverade för dam, junior och veteran. I öppen klass är det de 3 bästa på varje uttagningstävling som är direktkvalificerad. De övriga 8 platserna fördelas på procent startande på respektive uttagningstävling.

För övriga klasser är det 1 från varje uttagningstävling och sedan segrare är på SM för dam, junior och veteran. Är segrare kvalad vid NM uttagning är det en från där det är flest startande på uttagningstävling.

RESULTAT:


  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
2014-01-15 2014-08-08