Nordiska Mästerskapen 2013 - Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet

Meny

Nordiska Mästerskapen 2013

Denna tävling arrangeras varje år och arrangemanget cirkulerar runt mellan de deltagande länderna Danmark, Sverige, Finland och Norge. Varje år har Sverige 4 uttagningstävlingar första helgen i maj om vilka som får åka till Nordiskt Mästerskap.

Reslutat från NM 2013

Läs även: Emil vann NM

Nordiska Mästerskapen i kombinerat jaktskytte

Denna tävling arrangeras varje år och arrangemanget cirkulerar runt mellan de deltagande länderna Danmark, Sverige, Finland och Norge.

Varje år har Sverige 4 uttagningstävlingar första helgen i maj om vilka som får åka till NM.

De skyttar som kvalificerar sig anmäls av Jägareförbundet som också står för anmälningsavgiften. Alla juniorer och de 8 bästa resultaten i det Svenska laget erhåller 2000 kr i resebidrag.

Nordiska Mästerskapen går 2013 den 2-3 augusti i Norge.

Riksmästerskapen och uttagning till NM

Detta år, 2013, hålls Nordiska Mästerskapen i Norge och uttagningar till NM går på följande platser:

Anmälan

Anmälningsdatum är senast 29 april.

Mer information

Till NM har Sverige 40 plaster varav 20 är reserverade för dam, junior och veteran. I öppen klass är det de 3 bästa på varje uttagningstävling som är direktkvalificerad och sedan de övriga 8 platserna fördelas på procent startande på respektive uttagningstävling.

För övriga klasser är det 1 från varje uttagningstävling och sedan om ej segrare är kvalificerad på SM för dam, junior och veteran. Är segrare kvalad är det där en från där det är flest startande på uttagningstävling.


  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
2012-10-15 2013-08-06