bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Dalarna

Anette Ullmark Hellström, välutbildad instruktör, föreläser om lydnadsproblematiken för intresserade kursdeltagare. Foto: Ulf Danielsson

Anette Ullmark Hellström, välutbildad instruktör, föreläser om lydnadsproblematiken för intresserade kursdeltagare. Foto: Ulf Danielsson

Utbildning av instruktörer för Jägareförbundets Jakthundslydnadsutbildning

2018-04-26

VIKSJÖFORS. 

Jägareförbundet i Dalarna och Gävleborg genomför under april och maj en instruktörskurs med utgångspunkt från jägareförbundets lydnadsutbildning för jakthundar. Kursdagarna har förlagts till Skålsjögården i gränslandet mellan Dalarna och Hälsingland, med en miljö som uppskattas både av människor och hundar. 

Utbildningen leds av Anette Ullmark Hellström och Ulf Danielsson. Kursen omfattar totalt sex dagar, uppdelat på två omgångar. Utbildningen avslutas första veckoslutet i maj.

De båda kursledarna har en gedigen bakgrund som kursledare och instruktörer vilket de tiotalet kursdeltagarna fått erfara redan efter den första utbildningsomgången.

- Relationen hund-människa kan te sig enkelt att tala om, men i praktiken är det många inslag som måste fungera för att resultatet ska bli tillfredsställande, menar Ulf Danielsson, en av kursledarna. 

Är du medlem i Jägareförbundet och känner att den här kursen kan vara något för dig, kontakta då hundansvarig i Jägareförbundet Dalarna Ulf Danielsson, kontaktuppgifter hittar du på Jägareförbundet Dalarnas hemsida under fliken ”kontakt”.

Christer Gruhs

Tillbaka till överblick