Framgångssommar för Gagnefs-ekipage - Svenska Jägareförbundet
bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Dalarna

Peter Hedberg med hunden Bolt. Foto Ulf Danielsson

Peter Hedberg med hunden Bolt. Foto Ulf Danielsson

Framgångssommar för Gagnefs-ekipage

I slutet av juli tog de hem segern i Dalarnas länsmästerskapet i eftersök Framgångarna har fortsatt. I regiontävlingen i Stockholmstrakten i augusti kom Peter Hedberg och hunden Bolt på andra plats bland åtta tävlande ekipage.

2019-08-12

Gagnef. I slutet av juli tog de hem segern i Dalarnas länsmästerskapet i eftersök Framgångarna har fortsatt. I regiontävlingen i Stockholmstrakten i augusti kom Peter Hedberg och hunden Bolt på andra plats bland åtta tävlande ekipage.

- Det gick över förväntan, för det var ingen lätt uppgift – varken för mig eller Bolt, kommenterar Peter Hedberg. Hund och hundförare tävlar för Gagnefs jaktvårdskrets, men bor i Borlänge.

 Mästerskapet avgjordes genom ett upplägg med fyra olika uppdrag: enkel-ekipage, spår utan medföljande domare, teoretiskt kunskapstest och skytte i en skjutbiograf.

 - Jag hade aldrig tidigare testat denna skjutform. De snabba klippen med skjutmålen visades bara en gång. Det var en utmaning att få till ett bra resultat.

 Men det gjorde således Peter. Med totalt 360 poäng efter serien (200 p+40+70+85) blev det en säker andraplats. Segraren Jerry Forslund, Sörmland fick totalt 370 poäng efter serien (200p+15+70+85). Tony Sparf, Uppsala kom trea med  355 poäng.

 Efter de dubbla framgångarna i läns- och regionmästerskapen hoppas Peter att han och Bolt ska kallas ut till eftersöksuppdrag.

- Vi bor ju strategiskt i länet och kan därför hjälpa till åt olika håll i Dalarna, säger Peter Hedberg. 

Christer Gruhs

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick