Jägare i Dalarna kräver skyddsjakt - Svenska Jägareförbundet

Fotograf: Mostphotos

2020-02-25

NÅS.

Säfsnäs-Nås jaktvårdskrets vill få tillstånd att skyddsjaga varg sedan fem hundar fallit offer för angripande vargar. Fyra hundar har dödats i Dalarna och en i Örebro län. Ansökan har skickats till länsstyrelserna i Dalarna och Örebro län. Ansökan till Örebro har Hällefors jaktvårdskrets som avsändare.

• Det är vår skyldighet att agera när så många hundar fått sätta livet till på grand av koncentrationen och antalet vargar i våra trakter. Det säger Tomas Bäck, ordförande i Säfsnäs-Nås jaktvårdskrets.

I ansökan till länsstyrelsen i Dalarna är kravet från Säfsnäs-Nås att i första hand få jaga ett familjepar.

Christer Gruhs