Jägareförbundet Dalarna höll årsstämma digitalt - Svenska Jägareförbundet
bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Dalarna

Jägareförbundet Dalarna höll årsstämma digitalt

Beslutsfattandet i företag, organisationer och föreningar kan inte stanna upp på grund av en allvarlig pandemi. Så resonerade styrelsen för Jägareförbundet i Dalarna och beslutade att genomföra 2020 års länsförbundsstämma i digital form, vilket skede i lördags (30 maj).

FOTO: MOSTPHOTOS

FOTO: MOSTPHOTOS

2020-05-31

Årsstämman skulle egentligen ha arrangerats i Rättvik, men genomfördes nu med hjälp av den nya tekniken och med Johanna Stridh, Rättvik som mötesordförande. Valda ombud, styrelseledamöter och funktionärer agerade från olika håll i Dalarna.

Innan förhandlingarna hedrades den nyligen bortgångne styrelseledamoten Thomas Björklund, Bjursås med en tyst minut. Ulf Berg erinrade om Björklunds starka engagemang för jägareförbundets frågor och hans diplomatiska framtoning i arbetet med att ena Dalarnas jägare.

Stämman ”gästades” i år av förbundsstyrelseledamoten Henry Sténson. Den nya och tillfälliga mötesordningen innebar att han inte behövde resa till Dalarna, utan kunde föra ut förbundsledningens budskap till dalajägarna i ”direktsändning” från hemstaden Stockholm.

Sténson uttryckte tillfredsställelse över den positiva medlemsutvecklingen i jägareförbundet, vilken ger ökad tyngd åt organisationens argument när det gäller exempelvis vargpolitiken, som till exempel krav på årlig licensjakt, och vikten av en bättre modell för älginventering.

Sténson beklagade samtidigt djupt att organisationen LRF (Lantbrukarnas riksförbund) lämnat samarbetet kring ett gemensamt uppdrag att ta fram en handlingsplan för att minska viltskadorna på skog och mark. Skilda uppfattningar kring vildsvinsförvaltningen har lett till att LRF lämnar samarbetet och nu går sin egen väg.

  • Jag hoppas att vi på något sätt ska hitta en väg som innebär att vi kan samarbeta igen. LRF:s beslut om att avbryta samarbetet är mycket olyckligt, konstaterade Sténson.

I sitt anförande lyfte Sténson också fram den satsningen på projektet ”Unga Jägare” som fått ett positivt genomslag bland ungdomar som fångats av intresset för djur, natur och jakt.

Styrelsen för jägareförbundet Dalarna har efter förbundsstämman följande sammansättning:

Ulf Berg, By, ordförande samt ledamöterna Pierre Hedlund, Särna, Johan Frost, Mora, Mats Larsson, Malung, Per Torsell, Långshyttan och Anette Eklund, Bjursås.

I samband med valen avtackades Anders Norman, Borlänge, för mångåriga insatser i styrelsearbetet. Samtidigt hälsades Henric Lindh, Borlänge, välkommen som nyvald styrelsesuppleant.

Christer Gruhs

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick