Sökandet efter vargen fortfarande resultatlöst - Svenska Jägareförbundet
bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Dalarna

Fotograf:	Mostphotos

Fotograf: Mostphotos

Sökandet efter vargen fortfarande resultatlöst

Vargen i Borlänge fortsätter att gäcka jägarna som försöker komma i läge för skott och därmed sätta punkt för skyddsjakten som nu pågått i en dryg vecka.

Foto Christer Gruhs

Foto Christer Gruhs

2020-11-30

Under det senaste veckoslutet deltog ett 15-tal jägare i uppgiften att komma i kontakt med vargen, men trots ett idogt genomsökande av olika såtar fick jägarna aldrig någon kontakt med vargen. Däremot visade sig vargen för allmänheten i områden där jägarna inte stod på pass.

- Det är ett tålmodigt arbete eftersom spårningen med hund tar tid och är problematisk när vargspåren plötsligt korsas av spår efter bilar, andra fordon och människor. Under veckoslutet kom exempelvis uppgifter om vargen varit synlig i Kvarnsveden, samtidigt som vi sökte i helt annan terräng, nämligen vid Skräddarbacken.

Det säger Leif Kolseth, jaktledare under vargjakten och med 36 års erfarenhet av jaktledaruppdrag. Han tycker att det är extremt svårt att ringa in vargen eftersom den inte drar sig för att gå in i bebyggelsen där det däremot krävs stort ansvarstagande av de 15-talet jägare som valt att offra ledighet och arbete för att hjälpa till i skyddsjakten.

På lördagskvällen stördes också jakten av en grupp personer som sökte sig till Borlänge för att hindra jägarnas möjlighet at fullfölja skyddsjakten, vilket ledde till att jägarna avslutade jakten och i stället valde att i stället markera nya jaktområden, men utan vapen.

Enligt Leif Kolseth får han och jaktkamraterna annars stark support av befolkningen i och omkring jaktområdet. De boende i bostadsområdena som berörs, är tacksamma att jägarna offrar så mycket tid av sin ledighet för att skyddsjakten ska slutföras på ett avsett sätt.
- Nu tar vi nya tag i tron att vi ska kunna slutföra uppdraget på ett avsett sätt, menar Leif Kolseth.

Christer Gruhs

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick