Digitala årsmöten kräver förberedelse - Svenska Jägareförbundet
bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Dalarna

Fotograf:	Mostphotos

Fotograf: Mostphotos

Digitala årsmöten kräver förberedelse

Med de senaste restriktionerna till följd av den nya pandemilagen är det omöjligt att arrangera fysiska kretsårsmöten De måste genomföras digitalt.

2021-01-21

Tidplanen för kretsmötenas genomförande är relaterad till länsföreningens möjligheter att hantera motioner och få iväg stämmohandlingar inom tid.

Länsstämmas genomförande måste anpassas till förbundsstämman. En digital årsstämma kräver förberedelse, kunskap om tekniken – och disciplin! 

Jägareförbundet Dalarna använder verktyget Teams. Du behöver inte själv ladda ner något program. Du kan själv välja om du deltar med din dator via programmet, inbjudningslänken eller din telefon. 

I stället för att gå online kan du ringa in till ett möte med mobiltelefonen. För att få numret trycker du på mötes mötesmeddelandet och väljer ”Visa information”. Du kommer att se ett telefonnummer som du kan använda för att ringa.

Om du inte har programmet Teams kan du fortfarande ansluta till ett Teams-möte via din dator från en inbjudan som du har fått via e-post

Det är viktigt att alla medlemmar, liksom styrelsen, anmäler sig till årsmötet via det formulär som skickas ut inför mötet. Anmälningslistan blir instrument vid eventuell rösträkning. 

Känner du behov av ytterligare tekniskt stöd? Kontakta i god tid före årsmötet Filip Ånöstam, Jägareförbundets kansli, tel. 010-5847651 eller Henric Lindh, Studiefrämjandet. tel. 070-2208650 

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick