bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Dalarna

Foto: Privat

Foto: Privat

JAQT - Succé för tjejhelg

I helgen som gick genomförde Jägareförbundet Västerbergslagens Jaktvårdskrets och JAQT Dalarna sitt årliga hund- och skytteläger för kvinnor.

Foto: Lisa Johansson Saadio

Foto: Lisa Johansson Saadio

2023-05-03

Ett tiotal kvinnor och deras hundar deltog under helgen, en helg med allt från strålande solsken till tätt snöfall och blåst, trots skiftande väder så var stämningen och glädjen bland deltagarna hög.

”Halva dagarna tillbringade vi på skjutbanan och andra halvan tillbringades i Björsjö Bystuga för teori och på träningsplanen för de praktiska övningarna med hund. Efter dagarnas övningar så samlades vi för fantastiskt goda middagar, erfarenhetsutbyte, många goda skratt och nya trevliga bekantskaper på vackra Grangärde Gästis” säger Lisa Johansson Saadio JAQT-ansvarig Jägareförbundet Dalarna.

”På skjutbanan fick tjejerna ett brett utbud av skytte på olika stationer, allt från grunderna i inskjutning av kulvapen, skytte med .22 lr på stillastående och löpande mål, löpande älg kl.1, hagelskytte samt även en station i grundläggande vapenvård.

På hundplanen drillades mattar och hundar i teori, tex inlärning, timing och belöning och i praktiska övningar så som tex inkallning och hundmöten, utöver det så erbjöds ekipagen mer riktade övningar för just deras behov både till vardag och jakt. Deltagarna fick även med sig kunskap om övningar som man kan fortsätta med när man kommer hem” säger Torbjörn Andersson ordförande Jägareförbundet Västerbergslagens Jaktvårdskrets.

”Vi vill rikta ett stort tack till Grangärde Gästis, Sveaskog, Studiefrämjandet, vår otroligt duktiga hundinstruktör Anna Tengström och alla de övriga duktiga instruktörerna som hjälpte oss att göra denna helg till en stor succé. Nu ska vi sätt oss ner och gör en utvärdering av årets läger och börja planera för nästa års tjejhelg i Västerbergslagen, så håll utkik”.

Torbjörn Andersson & Lisa Johansson Saadio

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick