bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Dalarna

Bild 1, samtliga deltagare framför Råbergets skjutbanas klubbhus. Foto Ulf Danielsson

Länsmästerskap eftersök

Länsmästerskap i eftersök genomfördes under onsdagen, den 26/7, på Råbergets skjutbana i Rättvik. Fem kretsar hade skickat representanter till denna tävling.

Bild 2, spårskiss som användes vid mästerskapet, foto Jenny Mellberg

2023-08-03

Årets tävling bestod av skytte, kluriga teorisfrågor och ett riktigt besvärligt spår med flertalet markeringar, i själva spåret. Allt genomfördes på tid. Deltagarna fick tidstillägg vid missade poäng i skyttet, felaktiga svar på teorin och missade markeringar i spåret.

Nytt för i år är att vi tillåter sk dubbelekipage i tävlingen, vilket gjorde att samarbetet mellan 2 eftersöksjägare sattes på prov.

Att hundarna gjorde sitt jobb på ett utmärkt sätt är självklart, tänk om bara hussar och mattar kunde hänga med i svängarna när hundarna kör i gång!!

Efter ca en timmes hårt jobb för de deltagande ekipagen, stod eftersöksjägare från Hedemora-Säters jvk, Anders Henningsson och Joakim Creutzer som segrare i denna tävling. De blir också Jägareförbundet Dalarnas representanter till kommande regionfinal senare i år som genomförs i Värmland.

Prislista:

  1. Anders Henningsson och Joakim Creutzer, Hedemora Säters jvk
  2. Andreas Bäckström och Konstantin Flink, Rättviks jvk
  3. Peter Hedberg och Magnus Nyström, Gagnes jvk
  4. Peter Törngren, Falun jvk
  5. Karin Daniels och Monika Levinsson, Leksands jvk

Ett riktigt stort och varm tack till Calle Ekström, Karin Lundin och Jenny Mellberg för era insatser denna dag, för utan er blir det inget tävling!

Vid tangenterna

Ulf Danielsson

Tillbaka till överblick