Dalarna

Foto Torbjörn Andersson

Jakt för nya jägare

Under lördagen genomförde Studiefrämjandet och Jägareförbundet Dalarna årets fjärde utbildningsjakt riktad mot nyexaminerade jägare, denna gång efter klövvilt på länsföreningens mark Kullen utanför Ludvika.

Foto Torbjörn Andersson

2023-10-25

Våra utbildningsjakter genomförs i två delar, en första digital del där vi går genom jaktligt upplägg, utrustning, säkerhet m.m och sedan själva jakten som tillfälle två.

Vi ser det här som en bra fortsättning av deltagarnas nyligen genomgångna Jägarskola, vi ger eleverna möjlighet att under ledning och i sällskap av andra nya jägare praktiskt få prova på jakter av olika former.

Om något blir skjutet så går vi då självklart även igenom och visar urtagning samt erbjuder deltagarna att följa med till slakteriet för vidare utbildning i omhändertagande av det fällda viltet.

Tillåtet vilt för dagen var älg, kronvilt och vildsvin, hundarna jobbade under dagen med både älgar och kronvilt men tyvärr så blev inte lägena dom rätta och/eller så var det ej skjutbara djur som sågs” säger Torbjörn Andersson jaktledare och tillika medlemsansvarig i Jägareförbundet Dalarna