bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Rådjurshelg 2021 Gotland

Helgen 13-14 november har vi gemensam jakt och skänker rådjur till äldreboenden och Visby Lasarett

Vi har en etablerad stam med rådjur på Gotland som vi ska förvalta på bästa sätt. Jägareförbundet Gotland genomför ett antal utbildningar om rådjur – beteende, biotoper och förvaltning samt jakt och hundträning.

Vi uppmärksammar rådjuret som den fina resurs det är.
I samarbete med Region Gotland skänker vi rådjur till äldreboenden och Visby Lasarett.
Viltkött har högre halter av mineraler, speciellt järn och zink. Det är proteinrikt och magert, med mycket Omega-3.
Vi delar med oss av möjligheten att njuta av denna högkvalitativa råvara!

Vi har fler anmälda än förväntat till helgen 13-14 november när vi jagar samtidigt på våra marker! Du och ditt jaktlag kan skänka rådjur och vi har ordnat med uppsamlingsplatser och tillvaratagande.
Anmälningsavgiften, 100 kr för hela helgen, täcker en del av kostnader för styckning och paketering. Jägareförbundet Gotland står för mellanskillnaden.
Som tack för att du är du med oss denna helg kommer vi, tack vare våra sponsorer, lotta ut priser till ett värde över 40 000kr! På prisbordet finns bland annat en kikare från Zeiss (värde 5 595kr), presentkort från Jaktia på 5 000kr och hörselskydd från Sordin (värde 2 995kr). ”

Inför jakthelgen har du fått ett mejl med var de sju olika uppsamlingsplatserna för rådjur finns samt kontaktuppgifter till ansvarig på plats samt kontaktuppgifter till ansvarig för eftersöksekipage.
Kostnad för helgens ev eftersök sponsras av LRF Gotland
I mejlet får du tips om hantering av rådjuren före inlämning och länk till film om passning rådjur med Pontus Wrangel ansvarig för vilthanteringen på ÖsterMalma.
KNZ och Gårdsservice sponsrar med en salt/mineralsten till marken för varje inlämnat rådjur

Eftersöksseminarium kvällen fredag 12 november på Lövsta
Olof Påhlsson har lång erfarenhet av såväl jakteftersök som trafikeftersök. Han berättar hur det kom sig att han började med eftersök, hur han tränar sina hundar och lär sig själv. Berättar om händelser och olika situationer.
Det blir en lärorik och trevlig kväll.
Seminariet sponsras av Mellanskog

Stolt presenterar vi här samtliga sponsorer till vår rådjurshelg!


2021-09-16 2023-10-11