Presentation JAQT T-Län - Svenska Jägareförbundet

Jägareförbundet Örebro

Presentation JAQT T-Län

Vill gärna uppmärksamma våra driftiga JAQT-ansvariga ute i kretsarna som jag tycker gör ett kanonjobb . För att se vilka aktiviteter som är inplanerade under 2019, besök vår hemsida eller vår facebookgrupp JAQT Örebro. Anki Bergqist Länsansvarig jaqt Örebro Län

2019-06-09

Annika Lindén Jägareförbundet Örebro Stad,

Har jagat i 30 år. Gick en studiecirkel o tog jägarexamen när jag var 20 år. Intresset kom av att pappa jagade o vi har egna jaktmarker. Jag tycker att älgjakten är den roligaste jakten att se fram emot varje år, men även gris. Jagar både i Glanshammarstrakten o i Småland.

Susanne Sandberg 45 år Jägareförbundet Lindesberg-Ljusnarsberg,

Bor utanför Lindesberg. Jag träffade min man som jagar genom vänner ,där vi diskuterade om vargen skulle finnas och vi var klart eniga om att den inte skulle det. Så jag var ju tvungen att träffa denna människa. Han visade mig en helt ny värld i jakten ,och allt det innebar. Så det blev jägarexamen och 2015 fick jag börja jaga själv. Vi har hundar som vi använder i NRV och i jakt så dom tar mycket tid ,sen att vi tillbringar många timmar i skog själva och med vänner som har samma intresse är ren lycka. Vildsvinsjakt är nog den jakt jag tycker lite mer om just nu men jagar mer eller mindre allt. När det inte är jaktsäsong håller jag på med olika aktiviteter som träning/skjutning och de som hör till jakt.

Eva Merkell 54 år och sitter i styrelsen för jägareförbundet Karlskoga-Degerfors, sedan ett antal år tillbaka.

Jag bor på landet mellan Karlskoga och Nora och har bara några kilometer till vår jaktmark.

Mitt jaktintresse började i början på 1990-talet och jag tog jägarexamen 1995.

Ingen i min familj eller släkt jagar, så det var genom vänner som jag kom i kontakt med jakten.

Första åren jagade jag mycket rådjur ,hare, räv och älg. Numera är det mest älgjakt och ibland följer jag även med på jakt på vildsvin, änder, räv och hare.

Jag har två labradorer som jag tränar jaktapportering med samt viltspår.

Jag tillbringar mycket av min fritid i skog och mark tillsammans med våra hundar. Det blir promenader och hundträning , jakt och viltvård och även en ridtur då och då.

Hanna Olofsson 33 år Jägarförbundet Hallsbergs jaktvårdskrets.

Jag är JAQT-ansvarig i Jägarförbundet Hallsbergs jaktvårdskrets (och även kretsens kassör) Jag har varit med och jagat sedan barnsben, varit med pappa och farfar och gått med hundar och hjälpt till att dra fram djur. Jag tog jägarexamen när jag var 15 år för att kunna vara med på riktigt och gick på köpet massor med kunskap inte bara om jakt utan även om viltvård, ekologi mm. Favoritjakten är och har alltid varit drevjakt med tax. Jag tycker om att vara i naturen året runt, att gå i skogen och plocka svamp och sortera tankarna är bland det bästa som finns.

Karin Bergsten Jägareförbundet Laxå,

Är ett jägarbarn som tog min jägarexamen ganska sent. Jag arbetar i vår gårdsbutik med jaktkläder, utvalda saker och ammunition för alla skjutglada och som bonde vid Nordankyrka i Viby. Kuljägare med fäbless för lockjakten. Håller på att lära mig mer om vildsvinens framfart och förstå den vakjakten. Annars känns det som att 16 augusti är en Hälgedag i jaktalmanackan. Favoritjakten kanske jag inte har hittat än. Jakt är ju livet.

Lina Skogh 24 år Jägareförbundet Hällefors,

Jakten har varit en del av mitt liv från första början, då min pappa är en stor jägare så är han även anledningen till att jag också blev jägare. Jakten betyder väldigt mycket för mig då det är nånting jag utövar med folk jag tycker mycket om, speciellt min pappa och bror. Det får mig att må väldigt bra, att få vara ute i naturen och se våra hundar jaga. Mina absoluta favoritjakter är älgjakten och rådjur/harjakt med drivande hund.

Sara Gustafsson 34 år Jägareförbundet Askersund.

Jakt har funnits naturligt under min uppväxt men tog min jägarexamen först -08. För ca 3 år sen blev jag uppringd om en plats i styrelsen i askersundskretsen, och där är jag nu jaqt - och ungdomsansvarig . I styrelsen kände vi att det fanns en efterfrågan om jägarskolan i askersund då de gamla ledarna slutat . Så jag och en till beslutade oss för att starta upp vår egen jägarskola genom Studiefrämjandet , där vi även kunnat gå några ledarutbildningar. Vi är nu i skrivande stund på väg att avsluta vår andra kull med elever. Det har varit roligt, utmanande, lärorikt och otroligt givande. Vi planerar att fortsätta så länge efterfrågan finns. När jag får lite tid över för att jaga så bedriver jag helst vak / vaktjakt . Det finner jag mest avkopplande och jag hinner studera djuren noga och få många fina upplevelser. Jag uppskattar verkligen tiden att i lugn och ro bara vara i naturen. Bäverjakt och Bockjakt är nog favoriterna. Drevjakter och jakt med hundar har även det sin charm, där tycker jag om den sociala biten, hundarnas arbete och såklart den där spänningen som den jakten bjuder på.