Under blöta förhållanden i Laxåskogarna avgjordes under söndagen årets länsmästerskap i eftersök för Örebro län - Svenska Jägareförbundet

Jägareförbundet Örebro

Foto; Anders Preinert

Spårläggare, domare och tävlingsledare var Henrik Widlund. En stort tack för den glöd ( trots regnet ) och det arbete du har lagt ned Henrik. Det tar säkert minst 2 veckor innan du torkar ordentligt.

2020-07-07

Upplägget var garanterat corona-säkert. Varje startande hade fått en inställelsetid och plats där tävlingsledaren mötte upp.

Starttiderna var utspridda över hela söndagen.

Till start hade ekipage kommit från Nora- , Hidinge - , Askersunds- ,Lindesberg- Ljusnarsbergs och Örebrokretsen.

Spåren var öppenklass och lades dagen före tävlingen med spårskor. I öppen klass ska hunden själv hitta spårbörjan på en yta av 25×25 meter, dessutom prövas hunden med skott och spåret innehåller bloduppehåll, minst 4  vinklar och en återgång.
De tävlande fick också svara på ett antal kluriga frågor som hade anknytning till eftersök.

Den som lyckades bäst och kan kalla sig länsmästare i eftersök är Patrik Andersson med Hasse från Örebrokretsen.

På delad andra plats kom Gunilla Erlandsson / Enzo ( Nora ) , Calle Viktor Alenfeldt / Caisa ( Hidinge ), Mathias Krantz / Hubbe  ( Lindesberg ) och Håkan Persson / Molly
( Askersund ).

Ett fint förstapris , skänk av Länsföreningen, väntar på att delas ut vid ett lämpligt tillfälle. Samtliga tävlande kommer att få pris för deltagande och väl genomförd tävling.
Tack för att ni inspirerar andra att arbeta med sina hundar.

Ett normalt år så skulle Patrik / Hasse ha blivit Örebro läns representanter på Regionsmästerskapen i eftersök som i år skulle ha anordnats av Jägareförbundet Värmland och Örebro tillsammans.

Tyvärr så ser det i dagsläget ( vi hoppas fortfarande ) inte ut som detta mästerskap blir av pga corona och de riktlinjer som Jägareförbundet och SKK har gett ut för att minska smittspridning.