God Jul och Gott Nytt år - Svenska Jägareförbundet

God Jul och Gott Nytt år

God Jul och Gott Nytt år Önskar Jägareförbundet Örebro Län sina medlemmar

2020-12-23

Låt oss nämna några framgångar som Svenska Jägareförbundet haft under året 2020.

• Vi fick regeringen att göra en remiss om jakttiderna.
  • Vi har fått projektmedel för att kunna marknadsföra vildsvinsköttet – ”Det Glada vildsvinet”.
  • Svensk Jakt fortsätter öka sin digitala räckvidd och tidning. Beräknas få över 10 miljoner besök.
  • Vi har utvecklat vår kommunikation, vi positionerar oss, är tydliga och berör.
  • Arbetet med invasiva arter åtnjuter stor respekt och gillande i samhället.
  • Fjällgåsprojektets gäss har bevisats renrasiga – äntligen.
  • Vi har gjort satsning på rovdjursinformation under hösten.
  • Vi har strakt bidragit till att FACE skapar förtroende bland europeiska jägare och politiker.
  • Vi har granskat myndighet och fått rätt. Bland annat Gunnar Glöersen granskning av underlaget till vargjakten.
  • Vårt arbete med IAS fortsätter utvecklas och efterfrågas, både nationellt och internationellt.
  • Vi får respekt hos politiker för att hanterar svåra och jobbiga frågor på ett klokt och bra sätt – utan att vi kompromissar i vad vi tycker.
  • Miniminivåer för rovdjur ska tas bort.
  • Jägarskolan vann Publishingpriset och är mycket efterfrågat.
  • Vildsvinsavskjutningen ökade med cirka 30 procent.
  • Vi får plats i arbetet med översyn av rennäringslagen.
  • Vår nya Viltkokbok säljer bra, den ger mersmak.
  • Tagit fram en ny handlingsplan för älgförvaltningen.
  • Regeringen lyssnade på förbundet. Inga jaktvapen klassificeras som ”särskilt farliga”.
  • Genomfört en utbildning där såväl kvinnor som män får bättre förutsättningar att representera Jägareförbundet – Jämställd viltförvaltning.
  • Vi har tagit ledartröjan för arbete med urban viltförvaltning.
  • Vi har påbörjat arbetet med att utveckla viltrapporteringen, genom bland annat viltkameror.
  • Arbetet med småskalig försäljning av vildsvinkött går framåt, beslut om system våren -21.
  • Vi fick licensjakt på gråsäl.
  • Fler län får licensjakt på lodjur.
  • Löshundsjakten blev klassat som ett immateriellt kulturarv i Sverige.

Nu laddar vi batterierna inför ett nytt år - välkommen år 2021!