Segersjödagarna - Svenska Jägareförbundet

Örebro län

Segersjödagarna

Efter förra årets uppehåll var Länsföreningen Örebro län av Svenska Jägareförbundet tillbaka med en monter på Segersjödagarna.

2021-10-04

Segersjö arrangerade traditionsenligt ridtävling men denna gång europamästerskap i fälttävlan för ungdomar. Varför är då Jägareförbundet med och ställer ut?

• Vi upplever att publiken till allra största delen består av människor som bor på landsbygden och många är jägare och medlemmar i Jägareförbundet, säger Göran Eriksson länsordförande i Örebro län. Det är ett utmärkt tillfälle att träffa medlemmar och intresserad allmänhet, fortsätter han.
Nöjda arrangörer från vänster Göran Mejsjö länsföreningens vice ordförande, Hanna Olofsson, kassör i Hallsbergskretsen och dagens projektledare Rickard Axdorff, länskommunikatör i Örebro län

Montern bemannades både lördag och söndag av ett tiotal förtroendevalda per dag och förbipasserande fick information om trafikeftersök, medlemskap, JAQT, ungdomsverksamhet samt djur och natur.

Gioorgia Ausilio och Susanne Sandberg informerar om trafikeftersök, JAQT och Unga Jägare

Dessutom fanns möjlighet att testa skjutskickligheten i Jägareförbundets skyttesimulator. Ett mycket uppskattat inslag var den tipstävling, där man skulle svara på frågor om hundraser, som Hundverksamheten arrangerat.

Tre kretsordföranden sätter upp tipstävlingen om hundraser. Från vänster Tomas Andersson, Hallsbergskretsen, Leif Edström Örebrokretsen och Andreas Fransson, Norakretsen

För de yngre deltagarna lockade möjligheten att få bygga en egen fågelholk med Jägareförbundets märke på framsidan.

Lukas Renström bygger en egen fågelholk med hjälp av Ulf Skoglöf från länsföreningen

Påfallande många besökare i montern hade sällskap av sina jakthundar. De som bemannade montern fick bekanta sig med många olika hundar av varierande ålder.

Text och bilder: Göran Eriksson