bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Örebro län

Populär ungdomsjakt i Skogaholm

Det låg det spänning i luften på lördagskvällen. Norakretsens Joakim Eriksson arrangerade vakjakt på Sveaskogs mark i Skogaholm.

Daniel Sandström från Stockholm fick skjuta sitt första vildsvin på vakjakt i Skogaholm.

2022-02-14

Redan dagen innan hade deltagarna fått sitt PM och läst på och förväntningarna gick inte att ta miste på.
Sju stycken unga jägare från Örebro län och Stockholms län hade hörsammat inbjudan från Länsföreningen Örebro län om vakjakt i Skogaholm. Skogaholm ligger i södra delen av Örebro län och hade lockat unga jägare från både när och fjärran till samlingsplatsen. Annonsering i kalendern på länets hemsida och på facebook-gruppen Unga Jägare Örebro län hade gjort verkan.
Redan dagen innan hade deltagarna fått ett PM om dagen av Susanne Sandberg som är ungdomsansvarig i länsföreningens styrelse. Där fanns också en WeHunt-kod som gjorde det möjligt för alla att bekanta sig lite med kartan över marken och de regler som gäller.
Vår erfarenhet är att genomgången vid samlingen blir effektivare så, säger Susanne Sandberg.
Från Sveaskogs sida deltog David Hedlund med jaktledning och mer praktiska anvisningar för jakten som att vi inte använder radio och att det är viktigt att vara tyst om man ska få viltkontakt.
David uppmuntrar deltagarna under jakten med pep-talk via chatten i WeHunt, vilket mycket uppskattat fortsätter Susanne Sandberg.
Det blev inget skjutet under kvällen men många observationer. Deltagarna fick se många vildsvin, dovvilt , kronvilt och rådjur.

Text: Göran Eriksson
Foto: Susanne Sandberg.

Tillbaka till överblick