Skogaholm - Svenska Jägareförbundet
bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Fotograf:Olof Nilsson

Skogaholm

SKOGAHOLM JAKT - EN RESURS FÖR JÄGARE Genom ett samarbete mellan Jägareförbundet Örebro län och Sveaskog har vi tillgång till en jaktmark i Skogaholm (södra Närke), jaktmarken är på ca 1100 ha för ungdomar, nya jägare och övriga medlemmar. För att delta i Skogaholm Jakts jaktliga aktiviteter krävs medlemskap i Jägarförbundet och jägarexamen.

Hitta till Skogaholm

eller 59.0343306,15.2690948,388

 

Viltvårdssliga
Är du intresserad av viltvård och vill skapa bra förutsättningar för viltet på din egen mark eller jaktmark men inte vet hur och vad som främjar olika viltslag finns en viltvårdsslinga som utgår från vindskyddet, Lilla-Paris Ämta gärdena nära Skogaholm.
Slingan har 11 stationer och är ca 1km lång.

jakt.
Det genomförs jakter för ungdomar och nya jägare, i kalendern på sidan planerade aktiviteter/jakter kan du se vilket upplägg som gäller för året. Du ska anmäla dig till din kretsrepresentant.


Förutsättningar för jakterna
Samtliga jakter genomförs med pedagogiskt inslag, det innebär att det läggs större fokus på genomgångar före och efter respektive såt.

Det viktigaste på Skogaholm jakt är att få vara med och uppleva en trevlig jaktdag som är säker, välorganiserad och spännande.

Det vilt som skjuts köps av deltagarna till ett förmånligt pris. Som utbildningsmoment kommer tillvaratagande i form av passnig av viltet att vara en viktig del.

Utbildningar

Länsföreningen upplåter marken i Skogaholm till Samverkansområde-mitt, ett antal konsulentledda utbildningar i form av vildsvinsjaktutbildning, dovviltsjaktutbildning och viltundersökaren. Kostnaden för en sådan kurs redovisas i kurspresentationen under fliken Kurser & utbildningar.Till dovvilt och vildsvinsjaktutbildningarna är det även riksintag där vi även kompletterar ÖsterMalma med dessa kurser.

Kurserna är inte riktade mot några specifika målgrupper, alla är välkomna att anmäla sig. Alla kurser innehåller moment av både teoretisk och praktisk karaktär.

Länk till nationella kurser

Hundverksamhet 
På Skogaholm finns det möjlighet för jakthundklubbarna att delta i jakterna, men också att förlägga egen verksamhet till marken, naturligtvis i mån av tid och plats.
Naturligtvis krävs att hundklubbarna är medlemmar i Svenska Jägareförbundet.

Medhjälpare
Samtliga kretsar har delaktighet i skötsel av marken genom en kretsansvarig i kretsstyrelsen.
Har du lite tid över och känner att du vill vara med och skapa möjligheter för andra medlemmar så är du välkommen att kontakta kretsansvarige i den krets du tillhör.


Med vänlig hälsning Skogaholm jakt

kontaktuppgifter till ledningen för Skogaholm

Henrik Regnér

Henrik Regnér

Adjungerad länsföreningen

Verksamhetsledare för Skogaholm

070-600 92 84

Henrik Regnér

Alf Nilsson

Alf Nilsson "Affe"

länsföreningen: Vice ordförande, Sekreterare, Utbildning/Jägarskola, Viltmat

Jägareförbundet Laxå: Sekreterare, Utbildning

070-176 39 80

Alf Nilsson "Affe"

Håkan Karlsson

Skogaholm

Hundinstuktör, Eftersöksinstruktör

0582-910 25
070-783 09 70

Håkan Karlsson


  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
2013-01-31 2020-02-17