bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Södermanland

Vildsvinsnatt

27 juni

2020-05-25

Inforamtion om inlämning av vildsvin samt uppsamlingsplats hittas här

Starttid: 27 juni 17.00

Sluttid: 28 juni 8.00

Plats: Din egen jaktmark

Genom att anmäla dig har du rätt till gratis trikinprov till din/dina vildsvin som du skjuter under natten. Genom ditt deltagande under Vildsvinsnatt har du dessutom en chans att vinna fina priser, se prisbordet här. Lottdragningen kommer sändas live på vår Facebooksida 28 juni, du kommer sedan bli kontaktad för att göra upp hur och när du kan hämta ditt pris. Vinnarna (endast förnamn och jaktområde) kommer i efterhand att publiceras här på hemsidan.

Överskottet går till välgörande ändamål

Anmäl dig senast 25 juni!

Swisha 100 kr till: 123 3813 664

och uppge DITT NAMN + KRETS/JAKTOMRÅDE

Hög etik inom jakten är viktig och för att underlätta vid felskjutningar erbjuder EftersöksSpecialister Sörmland under natten eftersök till halva priset i hela länet.
Kontaktuppgifter hittar du här: http://eftersoksormland.se/

I denna svåra tid kan vi som jägare bidra på vårt sätt!

Du har därför möjlighet att skänka ditt vildsvin till vård- och äldreomsorgen genom att lämna det på en av våra uppsamlingsplatser.

 

Vi kan med glädje berätta att alla Sörmlands kommuner har tackat ja och önskar servera vildsvinskött i vård- och äldreomsorgen!

Självklart hoppas vi att kommunerna genom detta får upp ögonen för det fina viltkött och att det kan skapa stora möjligheter för framtiden. Vildsvinet har under åren fått ett oförtjänt dåligt rykte trots att det är ett fantastiskt livsmedel som är gott, ekologiskt och närproducerat. Ryktet är något som måste förändras!

 

Det finns i dagsläget inget sätt för den enskilde jägaren att sälja vildsvinsköttet vidare till konsument, eftersom allt vildsvinskött måste gå genom en vilthanteringsanläggning. Arbetet med att möjliggöra försäljning direkt från jägare till konsument är på gång och vi hoppas att det kan bli verklighet redan 2021. Nu kvarstår arbetet med att skapa intresse och efterfrågan för vildsvinsköttet.

 

Låt oss börja nu – se till att kommunerna upptäcker viltet som resurs genom att donera ditt vildsvin till vård- och äldreomsorg!

 

Om du önskar behålla köttet kan du, genom att visa upp ditt fällda vildsvin på uppsamlingsplatsen, få ett gratis trikintest.

PRISBORD


  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick